Pobuna u Bayernu: Procurilo šta igrači zamjeraju Nagelsmannu
FOTO: EPA

Situacija nije dobra

Pobuna u Bayernu: Procurilo šta igrači zamjeraju Nagelsmannu

A. Beganović

Fudbaleri Bayerna zamjeraju nekoliko stvari treneru, a u njemačkim medijima su procurile informacije o čemu se radi.

Bayern iz Munchena nije sezonu otvorio na najbolji način, a sve više se u njemačkim medijima piše o sukobu pojedinih igrača i trenera Juliana Nagelsmanna.

Za razliku od Lige prvaka gdje večeras imaju priliku da osiguraju prolaz u nokaut fazu, u prvenstvu Bayernova mašina nikako da se zahukta.

Nakon devet odigranih kola Bavarci se nazale na 3. mjestu tabele sa 16 osvojenih bodova, što je četiri manje od vodećeg Union Berlina, pa ne čudi što se u njemačkim medijima sve više piše o problemima u svlačionici.

Prema pisanju njemačkih medija, igrači sve više iskazuju nezadovoljsto Nagelsmannovim metodama i imaju ozbiljne optužbe na njegov račun.

Navodno igračima smetaju tri stvari. Prva se odnosi na njegovu nesposobnost da reagira na događaje na terenu. Kada Bayernu ne ide, oni smatraju da trener nema moć promijeni igru.

Druga se odnosi na trenerove neshvatljive taktičke odluke. Navodno, sami fudbaleri često ne razumiju zašto se trener ponaša na određeni način i ne objašnjava im probleme u igri.

No, to nije sve, odnosno igrači su nezadovoljni i njegovim ponašanjem koje nije vezano za igru ekipe. Navodno im smeta to što Nagelsmanns svojim ekspresivnim gestama i ponašanjem uz aut liniju previše privlači pažnju kamera i navijača.

Naravno, ove informacije niko od igrača nije potvrdio, no njemački mediji sasvim sigurno ne bi ih iznosili da nemaju pouzdan izvor iz svlačonice, pa će biti zanimljivo pratiti da li će se po ovom pitanju oglasiti trener, ali i čelnici kluba.

Bilo kako bilo, nešto u Bayernu ne štima, a ukoliko su istinite informacije koje su ugledale svjetlo dana, odnosno ukoliko su igrači nezadovoljni trenerom, teško da će se još dugo zadržati na klupi bavarskog diva.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Taman da počne od januara igrati ligu opet će je osvojiti.Nek se fokusiraju na ligu prvaka
1 1
krems_krems12
Jos uvijek u ligama petice ekipe nisu uhvatile pravu formu, jedino City malo odskace od svih klubova. Sve ce biti zanimljivije poslije svjetskog prvenstva.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi