Nagelsmann se hvata za  glavu, u tim mora sutra ubaciti i zaboravljenog veterana

Nakon povrede Neuera

Nagelsmann se hvata za glavu, u tim mora sutra ubaciti i zaboravljenog veterana

E. Škorić

Novi peh zadesio je Bayern, pošto je za utakmicu Lige prvaka protiv Plzena otpao i golman Manuel Neuer.

Bayern je upisao tri pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka i želi sutra u Češkoj nastaviti taj niz kako bi osigurao plasman u nokaut fazu ovog takmičenja, ali trenera Juliana Nagelsmanna zabrinule su nove vijesti.

U susretu s Viktorijom Plzen sigurno neće nastupiti povrijeđeni Alphonso Davies, Lucas Hernandez i Buona Sarr, kao ni Jamal Musiala koji je zaražen koronavirusom.

Bayernov golman Manuel Neuer pridružuje se ovoj listi zbog povrede zadobivene uoči nedjeljnog Der Klassikera s Borussijom Dortmund (2:2).

Puno se govorilo da njemačkog golmana možda neće biti protiv BVB-a, ali ipak je na kraju zaigrao. No, povreda se pokazala toliko mučnom da trener Bavaraca Julian Nagelsmann neće izvesti Neura u utakmici s češkim prvakom.

U prvoj postavi trebali bi biti rezervni golman Sven Urlich i 19-godišnji Johannes Schenk.

Urlich je posljednji put u dresu Bayerna nastupio 22. avgusta u 1. kolu njemačkog kupa protiv VIktorije Köln. Utakmica je završila Bayerna 5:0.

34-godišnji Nijemac pridružio se momčadi 2015. godine, a ukupno je upisao 79 nastupa. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u drugoligašu HSV-u u kojem je bio primarni igrač (32 utakmice).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, tu vjerojatno nije kraj zdravstvenim problemima Bayerna. Iako se Thomas Müller vratio treninzima i postoji šansa da napadač zaigra u sljedećoj utakmici, drugi igrači mogu ispasti. Serge Gnabry i Mathijas de Ligt žale se na zdravstvene probleme, pa će trener Negelsmann imati glavobolju pri odabiru prve jedanaestorice.

Bayern je prethodno u Ligi prvaka savladao Inter i Barcelonu, te Plzen. Isuviše lako su dobili te mečeve, a dobru formu prenijeli su i na bundesligaške terene, iako im je Borussia uspjela uzeti bod golom u 94. minuti za 2:2.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
@axel42 Pogledaj nekad neku utakmicu pa komentarisi brate moj dragi. Nojer je statisticki najgori golman u ligama petice. A vjerovatno i u cijeloj Europi.
1 4
SarajFK
Bez rupetine nojera su 100 puta bolji nego sa njim. A plzen ce oni pobijediti i da igraju sa pionirima!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti