Troškovi 30 miliona eura: Salihamidžića čeka nova misija, Nagelsmann je dao uputstva

Stiže novo pojačanje

Troškovi 30 miliona eura: Salihamidžića čeka nova misija, Nagelsmann je dao uputstva

A. Čaušević

Julian Nagelsmann je počao svoj mandat u Bayernu te kao svaki novi trener namjerava osvježiti ekipu. 

Nagelsmann želi podmladiti napadački dio tim, a čini se da je rješenje pronašao u Nizozemskoj, tačnije u ekipi PSV-a.

Bayern je ozbiljno zainteresovan za dovođenje Codyja Gakpa. Prema navodima inostranih medija Nagelsmann je već dao upustva Hasanu Salihamidžiću za njegovo dovođenje.

Gakpo igra na poziciji krilnog napadača, bez obzira na to u profesionalnoj karijeri već je postigao 41 gol i predviđa mu se blistava budućnost.

Nagelsmann od njega želi napraviti "lažnu devetku", nešto slično što je već uradio s Danijem Olmom u RB Leipizigu što se najbolje moglo vidjeti na Evropskom prvenstvu kada je Španac briljirao u dresu Crvene furije.

Nekoliko njemačkih medija izvještava da je Salihamidžić već kontaktirao predstavnike 22-godišnjeg fudbalera, ali će morati biti brži od konkurencije.

Oglasi

Za Gakpa su ozbiljan interes počeli pokazivati klubovi iz Francuske na čelu sa šampionom Lilleom. U igri su jšo Marseille i Lyon.

Ugovor odličnom ofanzvicu traje do 2025. godine i njegova vrijednost je procijenjena na 30 miliona eura. Iznos kojem se u Eindhovenu nadaju da će inkasirati prodajom svog dragulja.

Inače, Nagelsmann na zvaničnom predstavljanu nije krio zadovoljstvo što je dobio priliku da trenira klub za koji navija.

"Osjećaj je odličan. Sretan sam što sam trener Bayerna. Bit će ovo uzbudljiva prva sezona i veoma sam sretan što krećemo već danas", rekao je Nijemac te nastavio:

"Motivacija je ogromna. Znam da se ovdje moraju osvajati trofeji, to i ja želim. Ja se nadam samo da će se uskoro vratiti navijači."

Prethodni treneri nisu se previše pitali o igračima koji dolaze u klub, a Nagelsmann je govorio upravo o tome.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mišljenja sam da klub treba da se konsultuje sa trenerom. Ja ću uvijek dati svoje mišljenje, ali na kraju, klub plaća igrače i uglavnom igrač ostaje u klubu duže od trenera. Uvijek žemo zajedno donositi važne odluke."

Bayern će novu sezonu Bundeslige početi domaćim susretom protiv Borussije Moenchengladbach 13. augusta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi