I velikom Bayernu se desi takav propust: Protiv Freiburga na terenu s 12 igrača!

Desi se i najboljima

I velikom Bayernu se desi takav propust: Protiv Freiburga na terenu s 12 igrača!

Edmir Škorić

Velika pomutnja tokom meča Freiburg - Bayern (1:4), ali se sve dobro završilo.

Bayern je u Freiburgu ostvario novu uvjerljivu pobjedu (4:1) i sve je bliže novoj tituli. Iako Robert Lewandowski nije dao nijedan gol, njegovi saigrači danas su bili raspoloženi pred golom domaćina.

U jednom trenutku meča, tačnije u 86. minuti, dolo je do jedne pomutnje i velike konfuzije jer je uz golmana Neuera bilo još 11 igrača Bayerna.

Bavarci su nekih 17 sekundi proveli s 12 igrača u polju, prije nego je greška uočena, a meč nakratko prekinut od strane sudije kako bi se izjednačile snage na terenu.

Kingsley Coman je trebao da napusti teren kako bi ušao Marcel Sabitzer pri rezultatu 3:1, dok je Corentina Tolissoa trebao zamijeniti Niklas Sule. Tolisso je međutim ostao na terenu, jer je došlo do pogreške, a u Bayernu za to krive elektronsku tablu kojom sudija pored terena signalizira izmjene.

Grešku je primijetio igrač Freiburga Nico Schlotterbeck.

"Da nisam prijavio sudiji nakon što sam prebrojao igrače Bayerna, ko zna da li bi on uopšte uočio grešku", kazao je Sclotterbeck nakon meča.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Još uvijek nije poznato hoće li biti kazni i hoće li Bayern osjećati posljedice zbog ovog propusta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CeZenicaLik
To je gubitak bodova za Bajern
1 3
dsimic
Postoji 7 slučajeva kada dolazi do materijalne povrede Pravila fudbalske igre a jedan od njih glasi: Ako ekipa igra sa više od 11 ili sa manje od 7 igrača.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi