Bayern zakoračio prema tituli

Bundesliga

Bayern zakoračio prema tituli

Edmir Škorić

U terminu od 15:30 u subotu odigrano je pet mečeva 28. kola njemačke Bundeslige.

Bayern je imao teško gostovanje u Freiburgu, ali je svejedno slavio sa 4:1 i sada je na plus 9 u odnosu na drugoplasiranu Borussiju Dortmund, koju kasnije danas čeka derbi protiv Leipziga.

Pomalo je neobično da od tri gola Bavaraca nijedan nije djelo Roberta Lewandowskog, koji je teren napustio u 62. minuti.

Goretzka, Gnabry te Coman i Sabitzer pogađali su mrežu Freiburga, za koji danas nije igrao naš Ermedin Demirović, dok je jedini gol za Freiburg postigao Petersen u 63. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je imao težak meč u Leverkusenu ali je uspio da savlada Herthu s 2:1 uz golove Alarija i Bellarabija, dok je jedini gol na suprotnoj strani dao Darida na isteku prvog dijela, kada je pogodio za 2:1.

U Bielefeldu su Arminia i Stuttgart odigrali 1:1, dok je Bochum pomalo neočekivano slavio u gostima kod Hoffenheima s 2:1, a jedini duel bez golova bio je duel Eintrachta i Furtha u Frankfurtu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...cuj zakoracio prema tituli hahahahaha,pa ja sam prije 5 godina znao da ce oni ove sezone osvojiti Bayernligu,kao i narednih 10 godina...*****a od lige.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi