Navijači Bayerna od kluba traže da raskinu bogati ugovor s Qatar Airwaysom

Šta će napraviti Bayern?

Navijači Bayerna od kluba traže da raskinu bogati ugovor s Qatar Airwaysom

E. Škorić

Navijači njemačkog giganta Bayerna traže od kluba da raskine bogati ugovor s katarskom aviokompanijom Qatar Airways.

Qatar Airways jedna je od najvećih kompanija na svijetu i sarađuje sa mnogim sportskim brendovima, a s Bayernom ima prebogat ugovor.

Međutim, navijači Bayerna s pojedinim članovima kluba traže od uprave da zbog ljudskih prava raskinu saradnju s Katarima.

Katar je dugo bio na meti svih organizacija za ljudska prava, pa mnoge zapadnoevropske zemlje često iskazuju nezadovoljstvo ovom arapskom zemljom, koja je mitom i korupcijom uspjela kupiti organizaciju Svjetskog prvenstva koje će se organizovati od 21. novembra do 18. decembra naredne godine.

"Radeći s katarskom državnom firmom kao što je Qatar Airways, Bayern aktivno pridonosi idiličnoj slici zemlje kao moderne, kozmopolitske države, što uopće nije, jer su ljudska prava na najnižoj razini svih vremena", poruka je navijača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayernova Skupština održat će se 25. novembra i na njoj će na dnevnom redu biti upravo tema oko produženja ili prekida saradnje sa Qatar Airwaysom, odakle na godišnjem nivou u kasu Bayerna "legnu" desetine miliona eura.

Bayern je u prošlosti uglavnom udovoljavao svojim navijačima, no ostaje da se vidi šta će uraditi ovoga puta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hitlerovci o ljudskim pravima... hmm!?
3 8
Klicko
Ko o cemu njemci o ljudskim pravima :D
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi