Zvijezdu Bayerna kritikuju što neće da se vakciniše, a jedan podatak im svima začepio usta

Kimmich itekako pomogao u borbi protiv pandemije

Zvijezdu Bayerna kritikuju što neće da se vakciniše, a jedan podatak im svima začepio usta

E. Čaušević

Fudbaler Bayerna, Joshua Kimmich, našao se u centru pažnje nakon što je javno otkrio da se ne želi vakcinisati protiv koronavirusa.

Kimmich je u razgovoru za njemačke medije priznao da se još uvijek ne želi vakcinisati zbog čega se našao na udaru javnosti u Njemačkoj zbog takvog stava.

Pored toga igrač Bayerna je dodao da itekako vodi računa o epidemiološkim mjerama i da se testira svako dva-tri dana.

"Nisam se vakcinisao jer nisam baš siguran u analize dugoročnih studija. Svjestan sam, naravno, svoje odgovornosti, poštujem sve higijenske mjere i testiram se svaka dva do tri dana – svako treba odlučiti za sebe. Ipak, ja nisam ni poricatelj COVID-a ni antivakser. Također ne kažem kategorički da se uopće neću vakcinisati. Vrlo je moguće da u budućnosti promijenim mišljenje", rekao je Kimmich.

Zbog te izjave igrač Bayerna se našao na kritikama njemačke javnosti koja je osudila njegovo "neodgovorno" ponašanjem činjenicom da se ne želi vakcinisati.

Međutim, nakon toga u javnosti su se pojavile informacije koje su utišale kritičare kada su vidjeli koliko je Kimmich pomagao u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Naime, Kimmich je pokrenuo kampanju "WeKickCorona" tokom pandemije preko koje je prikupio čak osam miliona eura kako bi pomogao njemačkom zdravstvu u borbi protiv koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj potez je oduševio mnoge, ali i utišao sve one koji su žestoko kritikovali Kimmicha prethodnih dana.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CVaOIAPMJzG/[/instagram]

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
Nedaj se Kimihe brate,uz tebe sam!!!
3 3
denimen9
Dobar je Kimmich, jos jednu dvi dobre sezone da odigra, može komotno u Real preci pa da pravu karijeru ima.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi