Fudbaler Bayerna prošao kroz pakao: "Majka mi je radila na pijaci, nisam želio njen novac..."

Ispričao je detalje

Fudbaler Bayerna prošao kroz pakao: "Majka mi je radila na pijaci, nisam želio njen novac..."

Admin Čaušević

Bayern je u ogromnom problemu. Može se reći u nezapamćenoj krizi. Loši kadrovski potezi su se odrazili i na teren, a neki igrači uopšte ne liče na sebe i nalaze se u katastrofalnoj formi. To je slučaj i sa fudbalerom koji je trebao biti lider odbrane.

Dayotu Upamecanu uopšte ne cvjetaju ruže. Francuz prolazi kroz pravi pakao pošto igra neprepoznatljivo i sklon je za njega nesvojstvenim greškama.

Upamecano je zbog svojih grešaka jedan od onih igrača koji najviše trpe kritike, a u prilikog mu ne idu ni dva crvena kartona na dva posljednja meča koje je igrao.

Ovaj defanzivac je prvo isključen na meču Lige prvaka protiv Lazija, a zatim je morao ranije i pod tuš u duelu sa Bochumom. Bayern je izgubio oba meča.

Iako mu na terenu ne cvjetaju ruže, Upamecano je poznat kao vrlo skroman i ponizan dečko. Nikada nije želio ni uzeti majčin novac već je oduvijek želio da bude svoj čovjek.

Oglasi

Prije nekoliko godina je ispričao kako su ga njegova majka i njen rad na pijaci motivisali da uspije u životu. Nije želio uzimati ni njen novac.

"Gledao sam majku kako radi na pijaci po hladnoći. To je ono što me motivisalo. Željela je da mi da novac, ali uvijek sam joj govorio da ga zadži. Ona mi je dala mnogo snage da postanem ono što sam danas."

"Morali smo se držati zajedno. To je ono što definiše porodicu. Podržavala me i ja sam joj to pokušao vratiti tako što sam išao s njom na pijacu. Svaki vikend trčao sam joj pomoći nakon što je igrala u našim utakmicama."

Inače, Upamecanovi roditelji su afričkog porijekla. Otac je iz Gvineje Bisau, a majka iz Senegala, dok je fudbaler rođen u Francuskoj i to tri mjeseca prije nego što su Trikolori postali prvaci svijeta 1998. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Još kao 16-godišnjak je napustio porodicu i uz dogovor sa roditeljima je potpisao ugovor sra Lieferingom u Austriji. Ubrzo ga je skautirao RB Salzburg poslije čega je uslijedio i transfer u taj klub.

Upamecano je u Bayern stigao 2021. godine za 42 miliona eura, a još prilikom njegovog transfera u RB Leipizig 2017. godine za 19 miliona eura riješio je finansijske probleme kako svoj tako i svoje porodice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi