Brazzu ponizili tokom slavlja, no to je ništa u poređenju s onim što su mu uradili pred meč u Koelnu

Nije zaslužio takav tretman nakon svega

Brazzu ponizili tokom slavlja, no to je ništa u poređenju s onim što su mu uradili pred meč u Koelnu

E. Čaušević

Hasan Salihamidžić nije više sportski direktor Bayerna jer su mu čelnici kluba tokom proslave titule prvaka Njemačke uručili otkaz. Bayern je razočarao fudbalsku javnost takvim potezom, ali to nije ništa u poređenju s onim što su Brazzi napravili i prije nego što je počela utakmica u Koelnu.

Bayern je jučer u gostima pobijedio Koeln sa 2:1, dok je Borussia Dortmund pred svojim navijačima odigrala 2:2 protiv Mainza i ispustila nevjerovatnu priliku da prekine dominaciju Bavaraca i osvoji titulu prvaka Njemačke.

Na kraju titula ponovo ide u Minhen u izuzetno turbulentnoj sezoni za Bayern. Kakvo rasulo vlada u klubu najbolje se vidjelo tokom slavlja kada su čelnici kluba pred kamerama uručili otkaz Hasanu Salihamidžiću.

Pored Salihamidžića koji je bio na mjestu sportskog direktora od 2017. godine otkaz je dobio i legendarni golman Oliver Kahn koji jučer uopšte nije bio u Koelnu tvrdeći da mu je klub zabranio dolazak.

Bilo je jasno koliko je Hasan razočaran kada mu je saopšteno da je dobio otkaz, ali mnogi su poručili da je klub to morao uraditi na drugi način i ne tako javno, te u trenutku dok je i Brazzo slavio titulu prvaka.

Oglasi

Međutim, ugledni Bild piše da to i nije ono najgore što su čelnici njemačkog velikana uradili Salihamidžiću tokom jučerašnjeg dana.

Bild je objavio jutros da su čelnici Bayerna pred utakmicu protiv Koelna već obavili razgovor s čovjekom koji bi trebao da zamijeni bivšeg bh. reprezentativca na mjestu sportskog direktora Bavaraca.

Riječ je o Maxu Eberlu s kojim su čelnici Bayerna jučer već obavili prvi razgovor kako bi vidjeli da li je on zainteresovan da dođe u minhenski klub.

Ovaj 49-godišnjak trenutno je u Leipzigu u koji je stigao početkom decembra prošle godine, a samo pola godine kasnije dobio je poziv iz Minhena. Eberl s Leipzigom ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali Bild piše da neće biti iznenađenje ukoliko odluči da ide u Bayern.

Oglasi

Bivši igrač Bayerna bio je želja ovog kluba i 2017. godine prije nego što je izabran Salihamidžić. Tada je Uli Hoeness htio da Eberl bude sportski direktor, no tada nisu postigli konačan dogovor i na kraju je izbor pao na Brazzu.

Tada je obnašao funkciju sportskog direktora B. Monchengladbach i nije htio da napusti taj klub. U Gladbachu je bio čak 14 godina, a klub je napustio početkom prošle godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bild piše da je Eberl itekako zainteresovan da dođe u Bayern, ali jasno je da ga ni Leipzig neće pustiti tako lako. Bilo kako bilo prvi razgovor je obavljen i to jučer iza leđa Salihamidžića koji očito ni svjestan nije bio šta mu spremaju čelnici kluba.

Salihamidžić je imao ugovor do ljeta 2026. godine i jasno je da će dobiti određenu novčanu odštetu zbog otkaza kojeg je jučer dobio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Zasluzio je da mu svrsimo po grobovima najmilijih
0 3
user1676412813
Pa isto je i on tako podmuklo dao otkaz treneru onom prije dva mjeseca
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi