Hainer nakon kritika stao pred kamere: "Vidjeli smo upozoravajuće znakove s Hasanom i Oliverom"

Održali press konferenciju

Hainer nakon kritika stao pred kamere: "Vidjeli smo upozoravajuće znakove s Hasanom i Oliverom"

Endin Čaušević

Čelnici Bayerna jučer su iznenadili fudbalsku javnost jer su odmah nakon što je klub odbranio naslov prvaka Njemačke odlučili da uruče otkaze Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu. Dobili su žestoke kritike što su to uradili tokom slavlja na terenu, a danas su odlučili održati press konferenciju na kojoj je Herbert Hainer objasnio zašto Brazzo i Kahn više nisu dio kluba.

Fudbalska javnost žestoko je kritikovala čelnike njemačkog kluba što su na takav način odlučili da Salihamidžiću i Kahnu saopšte da su dobili otkaze.

Brazzi je to rečeno tokom slavlja titule na terenu u Koelnu i bili je vidljivo koliko je on uzdrman takvom odlukom, dok Kahnu klub uopšte nije dozvolio da dođe na ovu utakmicu i dan ranije su mu saopštili šta se dešava.

Nakon kritika koje su dobili čelnici minhenskog kluba odlučili su jutros da naprave press konferenciju kako bi objasnili svoje odluke.

Na press konferenciji pojavio se prvi čovjek kluba Herbert Hainer koji je pokušao da objasni odluku kluba da Salihamidžiću i Kahnu uruče otkaz netom po završetku jučerašnje utakmice i osvajanja titule.

"Razgovarali smo s ostatkom uprave kluba kako bismo donijeli najbolju odluku. Vidjeli smo upozoravajuće znakove i odlučili smo da u novu sezonu krenemo bez Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića", počeo je Hainer i nastavio.

Oglasi

"Jan-Christian Dreesen poznaje unutrašnjost kluba, popularan je među zaposlenicima i ključan je faktor što se tiče stabilnosti. Sretni smo što je on novi CEO, a uskoro ćemo pronaći i novog sportskog direktora".

Dreesen će biti na mjestu koje je imao Kahn prethodnih godina, a i on je imao šta da kaže tokom današnje press konferencije.

"Imao sam drugačiji plan u životu. Prije deset godina dolaskom u klub sam donio fantastičnu odluku i prelijepo mi je tu. Kada u srcu osjetite sve to onda shvatite da vam se životni plan mijenja. Zahvaljujem upravi kluba na ovoj šansi i znam da neće biti nimalo lako. U narednim sedmicama će se desiti mnogo toga, ali spreman sam za taj izazov", kaže Dreesen.

Salihamidžić je na poziciji sportskog direktora bio od 2017. godine i klub je u tom periodu uspio da osvoji čak 12 trofeja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, Brazzu i Kahna posla su koštale odluke koje su donijeli u proteklim mjesecima, a ponajviše se misli na otkaz koji su uručili Julianu Nagelsmannu pred najvažniji dio sezone i umjesto njega doveli su u klub Thomasa Tuchela.

Bayern je tada bio u igri za sve trofeje, a na kraju uspio je da osvoji samo titulu prvaka Njemačke i to zahvaljujući kiksu Borussije Dortmund.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti