Čovjek shvati šta je imao tek kad to izgubi: Bayern bi da vrati Nagelsmanna, ali je "ohlađen"
Bayern bi ponovo da dovede Juliana Nagelsmanna, ali čini se da je mladom stručnjaku ohladilo.

Ne ide mu se iz Njemačke

Čovjek shvati šta je imao tek kad to izgubi: Bayern bi da vrati Nagelsmanna, ali je "ohlađen"

E. Ganibegović

Julian Nagelsmann je prije 11 mjeseci skoro doslovno otjeran iz minhenskog Bayerna. Otada je Bayern u velikom padu kada su rezultati u pitanju i sada bi rado da vrate Nagelsmanna, ali čini se da on nije tako zainteresovan, što je bilo i za očekivati.

Mart 2023. godine. Evropske reprezentacije igraju utakmice kvalifikacija za EURO, fokus na reprezentativnom fudbalu, a onda prava bomba iz klupskog - Julian Nagelsmann je bivši u Bayernu.

Stigao je tada na kormilo Bavaraca Thomas Tuchel koji je ispao iz DFB-Pokala i Lige prvaka, a Bundesligu osvojio u posljednjim minutama sezone, samo zahvaljujući gubitničkom mentalitetu Borussije Dortmund koja nije iskoristila veliku priliku.

Thomas Tuchel je i sada trener Bayerna. Razbijen je od RB Leipziga u Superkupu Njemačke, sramotno je ispao do Saarbruckena u DFB-Pokalu, Lazio je slavio u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka (1:0), dok će gotovo sigurno Bundesligu osvojiti Bayer Leverkusen.

Nakon tri vezana poraza u svim takmičenjima (Leverkusen i Bochum u ligi i Lazio u Ligi prvaka), odlučeno je da na kraju sezone Tuchel napusti kormilo Bavaraca, te se već aktivno traži njegova zamjena.

Oglasi

Bayern želi nazad Juliana Nagelsmanna

Prva opcija za trenera Bayerna je naravno Xabi Alonso. Španac radi nevjerovatne stvari na klupi Bayer Leverkusena s kojim je u trci za titulu prvaka Njemačke, te trofeje u Evropskoj ligi i DFB-Pokalu.

Međutim, trener Leverkusena je vruća i tražena roba, pa je pitanje da li će Bayern uspjeti da ga dovede. Stoga se u Minhenu moraju okrenuti i drugim opcijama.

Julian Nagelsmann je prije nekoliko mjeseci preuzeo reprezentaciju Njemačke gdje je naslijedio Hansija Flicka i priprema ovu selekciju za Evropsko prvenstvo koje će se u junu i julu ove godine održati upravo u Njemačkoj.

Cilj Njemačke je da na svom terenu pokaže da se još uvijek nešto pita kada su najbolje reprezentacije u Evropi u pitanju, nakon deset godina nazadovanja od osvajanja Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

U tom svemu Julianu Nagelsmannu je predloženo da razmisli o povratku u Bayern nakon Evropskog prvenstva. Međutim, stiglo je "hlađenje" za Bavarce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je Julian Nagelsmann fokusiran samo na Njemačku i na što bolji rezultat na EURO-u, te je očito da mu je "ohladilo" sve u i oko Bayerna nakon što je dobio otkaz usred sezone kada je bio u igri za tri trofeja. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi