Da se na Balkanu desilo što na pauzi Bayernovog meča bilo bi svega: "Molimo da neko iz publike..."

Nesvakidašnja scena

Da se na Balkanu desilo što na pauzi Bayernovog meča bilo bi svega: "Molimo da neko iz publike..."

Admin Čaušević

Bayern je svojim navijačima priredio još jedan hladan tuš porazom od Heidenheima, međutim jedna druga neobična scena je obilježila ovaj susret. Sve se dešavalo na poluvremenu utakmice.

Drugo poluvrijeme utakmice između Heidenheima i Bayerna počela je sa zakašnjenjem. Razlog je taj što sudija Robert Schreder nije mogao nastaviti meč zbog problema sa cirkulacijom.

Četvrti sudac Patrick Alt morao je zamijeniti Schredera na početku drugog poluvremena što nije ništa neobično, ali jeste ono što je uslijedilo.

Naime, utakmica nije mogla biti nastavljena dok se ne angažuje četvrti sudija zbog čega je spiker uputio apel svim gledateljima: "Molimo da se javi neko sa tribina ko može biti sudija".

Da se nešto slično desilo na Balkanu uslijedile bi razne teorije zavjere, a za pretpostaviti je da bi bilo i govora o regularnosti utakmice. Dok će u Njemačkoj sve proći bez previše buke.

Kada je pronađen četvrti arbitar utakmica je nastavljena, a na terenu je uslijedio pravi brodolom Bayerna jer je Heidenheim uspio režirati preokret, možda i najvažniji u klupskoj historiji.

Oglasi

Bavarci su u završnici prvog dijela stigli do 0:2 preko Kanea i Gnabryja, da bi u nastavku domaćin preokrenuo preko Sesse te dvostrukog strijelca Kleindiensta.

S ovom pobjedom domaćin je praktično prebrodio sve brige oko opstanka u Bundesligi pa će se elitni rang njemčakog fudbala i u narednoj sezoni igrati na simpatičnooj Voith Arreni kapaciteta 18.000 sjedećih mjesta.

Što se tiče Bayerna bio je ovo još jedan meč koji je ogledalo sezone. Navijači su razočarani i već sada traže odlazak Thomasa Tuchela koji je danas požutio i pauzirat će sljedeći ligaški meč zbog suspenzije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, naredni izazov za Bayern je utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Arsenala. S obzirom na formu Topnika ovaj dvomeč za Bavarce dolazi u potpuno nepovoljnom trenutku.

Treba dodati da je Bayer Leverkusen slavio sa 0:1 kod Union Berlina. Apotekari su na +16 šest kola prije kraja i već sada se može reći da je Bayern nakon deset godina ispustio "salataru" iz svojih ruku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DDG
Dešavalo se to i kod nas. Dobro se sjećam jedne situacije na Grbavici još u jugoslovenskoj ligi. Glavni sudija se povrijedio pa ga zamjenio pomoćni pa su preko razglasa tražili sudiju da zamjeni pomoćnog
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi