Definitivno odlazi s osmijehom: Otkriveno je koliko će Bayern platiti Tuchelu

Može biti zadovoljan

Definitivno odlazi s osmijehom: Otkriveno je koliko će Bayern platiti Tuchelu

Edmir Škorić

Thomas Tuchel na kraju sezone napušta Bayern, godinu dana prije isteka ugovora i zbog toga će njemački klub morati dobro da mu plati.

Još ranije je Bayern objavio da će od ljeta Tuchel napustiti klub, kada je bilo već jasno da će ovo biti jedna od najgorih sezona Bavaraca posljednjih godina.

Iako su uspjeli proći Lazio i izboriti četvrtfinale Lige prvaka gdje ih čeka dvomeč s Arsenalom, Bayern je još početkom sezone izgubio utakmicu Superkupa Njemačke, ispao iz Kupa, a prerano ostao i bez titule.

Bayer Leverkusen je novi prvak Njemačke, makar matematički još uvijek nije. Nakon domaćeg poraza od Borussije Dortmund u subotu, Tuchel je čestitao Bayeru na titulu i rekao da ne postoji ni najmanja nada da njegov tim može do naslova.

Tuchel će ostati do kraja sezone, bez obzira na rezultate i jedino ostaje mogućnost da nešto napravi u Ligi prvak, mada mu više niko ne vjeruje.

Oglasi

U međuvremenu, Bild je objavio da je postignut dogovor prema kojem će Bayern bivšem treneru PSG-a platiti 10 miliona eura odštete. To je godišnja plata, tako da je očigledno da će dobiti sve što ga sljeduje po ugovoru.

Tuchel je prije Bayerna vodio drugi tim Augsburga, Mainz, Borussiju Dortmund, PSG i Chelsea. Bayern je preuzeo prošle godine umjesto Juliana Nagelsmanna krajem prošle sezone.

Tada je Bayern uz dosta sreće uspio da osvoji titulu i to zahvaljujući velikom i neočekivanom kiksu Borussije u Dortmundu protiv Mainza (2:2) u posljednjem kolu, kada je Milionerima trebama pobjeda za naslov.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern još nije pronašao Tuchelovu zamjenu. Htjeli su Bayeru "ukrasti" Xabija Alonsa, koji je odlučio na kraju da ostane u Leverkusenu, pa se sada Bavarci okreću drugim rješenjima i spominju se Julian Nagelsmann, Roberto De Zerbi, Ralf Rangnick...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Bayern je najbolja akademija za trenere hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
1 0
Baron22
Rangnick hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha joj ako dođe ojjjjjj hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti