Titula je odavno izgubljena, ali Bayern ne prestaje da se bruka - Heidenheim ponizio Bavarce!
Čestitamo Bayer Leverkusenu titulu prvaka Njemačke.

Od 0:2 do 3:2

Titula je odavno izgubljena, ali Bayern ne prestaje da se bruka - Heidenheim ponizio Bavarce!

Eldar Ganibegović

Bayer Leverkusen će postati novi prvak Njemačke, to je već odavno jasno, ali Bayern ne prestaje da se bruka i niže neshvatljive poraze. Danas je od Bavaraca bio bolji Heidenheim.

U terminu od 15:30 igrano je pet utakmica 28. kola njemačke Bundeslige. Bayer Leverkusen odvojio se dodatna tri boda na vrhu od Bayerna i razlika je sada nevjerovatnih 16 bodova.

Minhenski Bayern danas je poražen od Heidenheima. Iako je vodio 0:2 na poluvremenu, na kraju je Heidenheim slavio pobjedu od 3:2.

Kane i Gnabry su pogađali za sigurno vodstvo Bayerna u 38. i 45. minuti, da bi Sessa i Kleidienst s dva brza gola u 50. i 51. minuti vratili stvari na početak.

Svojim drugim golom na utakmici Kleindienst je u 79. minuti donio tri boda svom timu i nanio šesti poraz Bayernu u sezoni.

Oglasi

Pogotkom Wirtza s bijele tačke Bayer Leverkusen je slavio kod Union Berlina i sada je razlika 16 bodova na vrhu tabele, te Apotekarima možemo čestitati na tituli prvaka.

Bochum je golom Passlacka vodio u Kolnu od 53. minute, no Tigges i Waldschmidt u nadoknadi pogađaju i donose tri boda domaćoj ekipi (2:1). Denis Huseinbašić igrao je od 63. minute kada je zamijenio Martela.

RB Leipzig je s 4:1 kao gost deklasirao Freiburg. Haidara, Openda (2) i Šeško su bili strijelci za goste, a Grifo je postigao utješni pogodak za Freiburg.

Rezultatom 4:0 Mainz je razbio Darmstadt. Hanche-Olsen je pogodio za 1:0 u prvom dijelu igre, a goste su dokrajčili Gruda i Lee Jae-Sung s dva gola u drugom dijelu.

Danas ćemo još od 18:30 pratiti duel Borussije Dortmund i Stuttgarta. Ako gosti slave izjednačit će se s Bayernom na drugom mjestu sa po 60 bodova, dok Borussija ima 53 boda i juri treću ili četvrtu poziciju za plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 28. kolo:

Heidenheim - Bayern 3:2
Union Berlin - Bayer Leverkusen 0:1
Mainz - Darmstadt 4:0
Freiburg - RB Leipzig 1:4
Koln - Bochum 2:1
Borussia (D) - Stuttgart (18:30)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Sudbino milana , man utd stigla tako brzo ....
4 2
DamirS
@Baron22 Jarane, ja navijam za BVB a Bayern mi je broj 1 na spiski klubova koje ne volim....ali ti bolestan i naporan da se to riječima ne može opisati.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi