Pred meč s Gibraltarom

Baždarević izbjegao pitanje o mogućoj ostavci

T. Hebib

Bh. reprezentacija sutra od 20:45 sati igra protiv Gibraltara meč osmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon teškog poraza od Kipra, Zmajevi gostuju Gibraltaru, a danas je održana i zvanična press konferencija. Novinarima se obratio selektor Mehmed Baždarević. Nije želio puno govoriti o porazu na Kipru.

"Da se ne vraćamo na ono što je bilo, moramo se okrenuti novoj utakmici. Za protivnika imamo ekipu koju respektujemo i moramo u ovoj utakmici pokazati pravu reakciju. Neće ovo biti nimalo lagana utakmica, ali nadamo se da će nam se neke stvari poklopiti u trci za naš cilj", rekao je Baždarević.

Jedini bh. novinar u Portugalu postavio je selektoru pitanje da li ostaje na klupi reprezentacije i razmišlja li o ostavci, a Meša je ubrzo 'zaboravio' na isto, pa je ponudio sljedeći odgovor:

"Mislim da je protiv Kipra ekipa kolektivno podbacila, pogotovo u tih drugih 45 minuta. Ponestalo je borbenosti, poštovanja, trčanja, hrabrosti... U jednom momentu imao sam osjećaj da smo se uplašili rezultata koji je došao rekao bih igrom slučaja. Objašnjenja nećemo tražiti, okrenut ćemo se sutrašnjoj utakmici i nastojimo obradovat naš narod".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nastojaćemo da damo svježine ekipi, ali najbolja moguća ekipa će sutra zaigrati", ističe Meša, naglasivši da su svi na raspolaganju.

"Kodro je lagano trenirao i ako sve bude u redu, konkurisat će sutra za prvih 11", završio je selektor.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi