Baždarević: Iznenađen sam zbog otkaza Spahiću

Naš selektor za SportSport.ba

Baždarević: Iznenađen sam zbog otkaza Spahiću

S. Mlaćo

Kao što je već poznato, bh. reprezentativac Emir Spahić od danas više nije član njemačkog HSV-a.

Iz ovog kluba objavili su da je njihovo rukovodstvo donijelo odluku o raskidu ugovora koji je važio do kraja sezone. 

Priznali su da ne računaju na usluge iskusnog fudbalera rođenog u Dubrovniku, te da misle da je ovaj potez najbolji za obje strane. Svoj komentar na Spahićev raskid ugovora sa klubom čiji je član postao u ljeto 2015. godine za SportSport.ba dao je i selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević. 

"Iznenadilo me. Došao je tamo kao igrač koji bi trebao da stabilizuje ekipu, ali zaista ne znam više informacija i ne mogu davati komentar zašto i zbog čega se to desilo. Možda i on tu ne vidi sebe, ne znam stvarno", kazao je Baždarević, kojeg smo pitali da li vjeruje da će Spahić brzo pronaći novi klub, iako je napunio 36 godina.

"To zavisi od njega, ali i klubova koji će tražiti igrače na toj poziciji. Opet kažem, volio bih imati više informacija i ne bih da prejudiciram stvari. Ja želim svima da nađu klub i igraju, pogotovo našim reprezentativcima, pa tako naravno i Emiru", dodao je Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Emir Spahić je za našu reprezentaciju upisao 94 nastupa uz sedam pogodaka, a za HSV je ubilježio 34 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti