Baždarević na meti slavnog belgijskog kluba

Standard traži trenera, među kandidatima i bh. selektor

Baždarević na meti slavnog belgijskog kluba

A. Beganović

Selektor našeg nacionalnog tima, Mehemd Baždarević, jedan je od kandidata za preuzimanje slavnog belgijskog kluba Standarda.

Standard je u sezonu ušao na loš način, pa je srbijanski stručnjak Slavoljub Muslin platio ceh slabih rezultata.

Nakon Muslinovog odlaska belgijski mediji špekulišu o imenu novog trenera Standarda, a kao jedan od kandidata spominje se i selektor našeg nacionalnog tima, Mehmed Baždarević.

Pored Baždarevića kao mogući nasljednici Muslina spominju se i belgijski stručnjaci Franky Vercauteren, koji trenutno vodi rusku Samaru, te Yannick Ferrera, aktuelni šef stručnog štaba Sint-Truidena.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Podsjetimo, Standard se nakon šest odigranih kola nalazi na 11. mjestu tabele belgijskog šampionata, a od Evrope se oprostio u 4. pretkolu Evropa lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.