Anderlecht minalno slavio, Standard kiksao

Jupiler liga, peto kolo

Anderlecht minalno slavio, Standard kiksao

S. Bošković

Peto kolo belgijske Jupiler lige donijelo je dva iznenađenja.  Standard Liege poražen je kod kuće, dok je Gent remizirao protiv Kortrijka.

Anderlecht ove sezone igra toplo - hladno i u takvoj, nestabilnoj formi dočekali su ekipu Lokerana. Upisali su domaćini pobjedu od minimalnih 1:0, ali predstavom nisu zadovoljili. Lokeren je toko svih 90 minuta bio ravnopravan protivnik, te su sazlužili da osvoje bod. 

Bili su i blizu toga. Gol su primili tek nakon 90 minuta igre, u prvoj minuti sudčeve nadoknade. Praet je uspio savladati Barryja.

Kortrijk i Gent  odigrali su susret bez pogodaka, dok je Oostende iznenadio Standard Liege i odnio sva tri boda. Slavili su gosti sa 2:1.

Bruls je donio domaćoj ekipi start iz snova kada je bio precizan nakon samo tri minute igre. Ipak, desetak minuta kasnije Akpala poravnava na 1:1, a velika tri boda gostima donio je Musona u 78. minuti igre. Liege je probao poravnati rezultat, ali odbrana Oostendea nije popustila.

Belgijska Jupiler liga, peto kolo:

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Anderlect - Lokeren 1:0 (Praet 90+1')
Standard Liege - Oostende 1:2 (Bruls 3', Akpala 14', Musona 78')
Kortrijk - Gent 0:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.