Baždarević: Protiv Gibraltara moramo biti profesionalni

Selektor objavio spisak

Baždarević: Protiv Gibraltara moramo biti profesionalni

E. Škorić

U hotelu Evropa danas je selektor A reprezentacije BiH Mehmed Baždarević diktirao novinarima imena igrača s kojima će odigrati kvalifikacijski susret protiv Gibraltara i prijateljski protiv Albanije.

Selektor Baždarević prokomentarisao je narednog rivala naše selekcije.

"Svi znate da se radi o jednoj novoj ekipi. Jedna nova ekipa, mala zemlja. Nemaju značajnije rezultate, ali mi ćemo se na najprofesionalniji način spremiti za Gibraltar. Želimo sa što manje troška odradimo posao na najbolji mogući način. Svi znate šta se desilo protiv Andore, kada je Bešić dobio crveni karton. Moramo biti krajnje profesionalni i osvojiti bez problema tri boda", rekao je Baždarević.

O Emiru Spahiću selektor Baždarević je kazao da je potreban reprezentaciji, ali da nije u planovima jer nema klub.

"Emir Spahić je izuzetno važan i kvalitetan igrač. On nama treba, ali nema kluba i nije u trenažnom proesu. Vidjet ćemo šta će se dešavati u ovom periodu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Selektor je također kazao da će suspendovani reprezentativci, koji propuštaju Gibraltar, doći na okupljanje za prijateljski susret s Albanijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi