Baždarević: Učinit ćemo sve da odemo na Evropsko prvenstvo

Održana press konferencija

Baždarević: Učinit ćemo sve da odemo na Evropsko prvenstvo

SportSport.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je na današnjoj press konferenciji govorio o predstojećoj uzvratnoj susret baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku protiv Irske.

Mehmed Baždarević je prvo izrazio solidarnost sa stradalim ljudima u Parizu.

"Prije svega želio bih da izrazim solidarnost naše delegacije sa Francuskom i sa svime šta se desilo. Ne želim da se to desi nikom, pogotovo nevinim ljudima. Suosjećam se sa svima u Francuskoj, to je država u kojoj i ja živim", riječi su selektora. 

Baždarević se potom osvrnuo na zdravsteveno stanje naših igrača: 

"Što se tiče zdravstvenog biltena naših igrača, večeras ćemo imati zajednički trening i tu ćemo vidjeti u kakvom su stanju. Prvenstveno se to odnosi na Mujdžu. Imamo dva-tri igrača koji su upitni i ne mogu vam dati tačnu informaciju dok ne vidim pravo stanje večeras. Džekina povreda je lakše prirode i on će biti spreman za sutrašnju utakmicu. U svakom slučaju, za svakog igrača imamo alternativu, pa i za njega", izjavio je Baždarević.

"Večeras ćemo na treningu probati neke opcije za sutra. Mislim da smo u formaciji iz prošle utakmice imali dosta prilika, no nismo bili dovoljno konkretni u završnici. Večeras ćemo probati dvije - tri varijante i sutra ćemo naći najoptimalniju formaciju".

Baždarević respektuje selekciju Irske, koju smatra vrlo kvalitetnom i snažnom.

"Ja sam i ranije govorio da se radi o veoma dobro organizovanoj i kvalitetnoj ekipi, koja nije slučajno ovdje gdje jeste. U ovoj utakmici će igrati ofanzivnije, dok su u Zenici odigrali agresivno. Mislim da neće biti velikih iznenađenja i ubijeđen sam da imamo šansu da slavimo. Nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imamo aktivan rezultat, ali trebamo dati gol. Moramo igrati i oprezno i ofanzivno, te napadati s puno ambicija. Učinit ćemo sve da ovo okrenemo u našu korist i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", zaključio je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.