Golman našeg nacionalnog tima

Begović: Spremni smo za sve, ako treba i za penale

Na večerašnjoj press konferenciji upriličenoj u Dublinu prisutnim se obratio i Asmir Begović, golman Chelseaja i našeg nacionalnog tima.

"Atmosfera je mirna i pozitivna. Utakmica u petak bila je vrlo teška, BiH i Irska su dvije veoma podjednake ekipe. Siguran sam da će i sutra biti neizvjesno. Očekujemo i želimo pozitivan rezultat, dat ćemo sve od sebe i vjerujemo u naš kvalitet. Želimo i vjerujemo da ćemo ostvariti rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo", izjavio je Begović.

Golman naše reprezentacije želi sačuvati mrežu u Dublinu.

"Mislim da je važno da ne primimo gol. Probat ćemo odigrati bez greške, dobiti utakmicu i pronaći razvnotežu u igru. Mislim da su timovi izjednačeni i da nema jasnog favorita. Očekujem pun stadion i veoma dobru atmosferu. Radujem se sutrašnjoj utakmici".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Bit ćemo spremni za sve, jer se ovaj dvomeč može rješavati čak i u produžecima ili penalima. Nadamo se da ćemo imati i malo sreće, a mi ćemo biti spremni za svaki scenario", rekao je Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije