BBC: Ancelotti će biti imenovan do subote

Italijan nije dugo bio bez posla

BBC: Ancelotti će biti imenovan do subote

Samo je pitanje dana kada će Carlo Ancelotti biti imenovan za novog menadžera Evertona, piše BBC.

Trenerska klupa u Evertonu je upražnjena otkako je Marco Silva dobio otkaz zbog loših rezultata, a na 'Goodison Park' kao zamjena će, gotovo pa sigurno, stići dojučerašnji strateg Napolija Carlo Ancelotti.

O Ancelottijevom dolasku u Everton špekuliše se već danima, a BBC javlja kako je ove sedmice Italijan 'lice u lice' razgovarao s vlasnikom Farhadom Moshirijem i da je praktički sve dogovoreno.

"U Evertonu se nadaju kako će dogovor finalizirati prije subote. Bez obzira na ishod, ekipu će za vikend voditi privremeni trener Duncan Ferguson", piše ugledni BBC.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ancelotti će od Evertona dobiti značajna sredstva za jačanje igračkog kadra, kao i unosan ugovor prema kojem bi na godišnjem nivou imao čak 11,5 miliona funti. Ukoliko uspije spasiti Everton od ispadanja, dobit će i bonus od 2,5 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi