Beckham izabrao trenera za Inter Miami?
Foto: EPA

Navodno je prva želja

Beckham izabrao trenera za Inter Miami?

Inter Miami, klub na čijem je čelu David Beckham, ubrzo će dobiti svog prvog trenera.

Od proljeća Inter Miami će se po prvi put takmičiti u američkoj MLS ligi i u klubu već uveliko rade na pripremama za historijsku sezonu, a glavni financijer David Beckham se odlučio i za trenera.

U opticaju je bilo nekoliko imena, od Roberta Martineza do Santiaga Solarija, ali Beckhamov izbor na kraju je, navodno, pao na legendarnog francuskog fudbalera Patricka Vieiru koji trenutno radi u Ligue 1 kao trener Nice.

Daily Telegraph navodi da je Viera najveća želja prvog čovjeka Inter Miamija, a ostaje da se vidi je li 43-godišnji stručnjak spreman da ostavi posao u Francuskoj zbog MLS-a, gdje je već imao priliku raditi vodeći New York City.

Što se tiče potencijalnih pojačanja, na listi želja su Radamel Falcao, Luis Suarez, James Rodriguez, David Silva...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi