Beckhamov Inter prvi meč ikad igra protiv njegovog bivšeg kluba

Klub iz Miamija novi član MLS-a

Beckhamov Inter prvi meč ikad igra protiv njegovog bivšeg kluba

Endin Čaušević

Legendarni fudbaler David Beckham odlučio je osnovati novi klub u američkom MLS-u, a to je Inter iz Miamija.

Beckham je godinama radio na tome da Inter iz Miamija zaživi i to je uspio. Ovaj klub će debitovati u narednoj sezoni MLS lige, a prvi meč u historiji kluba igraju protiv LA Galaxyja 14. marta naredne godine.

Za Beckhama je ovo sigurno još više emotivnije s obzirom da je nekada igrao za Galaxy, te da se njegova statua nalazi ispred stadiona kluba iz Los Angelesa.

Utakmica će se igrati na stadionu Fort Lauderdale koji je privremeni teren za Inter jer se njihov impozantni stadion još uvijek gradi. U stadion će biti uloženo nevjerovatnih 750 miliona funti, a planirano je da se gradnja završi početkom 2022. godine.

Inter će tako za tri godine imati dva stadiona na raspolaganju jer je najavljeno da će i nakon izgradnje novog terena nastaviti igrati nekoliko mečeva po sezoni u Fort Lauderdaleu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi