Beckhamov Inter Miami pronašao trenera!

Čovjek koji će uvesti ekipu u premijernu sezonu

Beckhamov Inter Miami pronašao trenera! · Zvanično

Inter Miami se užurbano sprema za svoju premijernu sezonu u MLS ligi.

Već odavno kolaju špekulacije o velikim igračkim imenima koja bi mogla pojačati Inter Miami, ali se u međuvremenu ova franšiza mučila da pronađe pravog trenera za svoj projekat.

Ipak, David Beckham i družina su riješili tu dilemu.

Trener koji će uvesti Inter Miami u prvu MLS sezonu je Diego Alonso.

Ovaj urugvajski stručnjak je do sada vodio Bella Vistu i Penarol u domovini, paragvajske timove Olimpiju i Guarani, te Pachucu i Monterrey u Meksiku.

Upravo je sa meksičkim timovima 44-godišnji Alonso imao najviše uspjeha. Tako je CONCACAF Ligu prvaka osvajao i sa Pachucom (2016.) i sa ekipom Monterreyja (2019.).

"U Diegu su pronašli trenera koji odgovara našoj kulturi i koji ima snažnu želju da izgradi snažan tim za naše navijače", izjavio je sportski direktor Interi Miamija Paul McDonough.

Inače, Inter Miami će prvu utakmicu MLS lige odigrati 1. marta 2020. godine - protiv Los Angeles FC-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi