Bečki velikan u problemima, prisiljen prodati svog dragulja

Tinejdžer odlazi za 10 miliona eura?

Bečki velikan u problemima, prisiljen prodati svog dragulja

Rapid Beč je 32 puta osvajao titulu prvaka Austrije. Ipak, posljednji put se to desilo sada već davne 2008. godine.

Klub iz austrijske prijestolnice se pokušavao vratiti na vrh fudbala u svojoj zemlji, ali pored bogatos Salzburga i nema previše šanse.

Rapid je sada naišao na nove finansijske poteškoće, na koje je sigurno uticala i kriza izazvana panedmijom novog koronavirusa.

Zbog toga je Rapid prisiljen prodati svog dragulja, najvećeg talenta kluba Yusufa Demira.

Vjeruje se da bi Rapid za fudbalera koji je tek nedavno napunio 17 godina mogao dobiti oko 10 miliona eura, što je novac koji bi u ovom trenutku itekako dobro došao klubu."

"Njegov potencijal nema granica", riječi su kojima je sportski direktor Zoran Barišić opisao mladog ofanzivnog veznjaka.

Iako je trebao biti okosnica Rapida u budućnosti, Demir će po svemu sudeći jako brzo napustiti Beč.

"Cifre koje se nude za Demira su jako, jako visoke za austrijske standarde", istakao je menadžer mladog fudbalera Emre Ozturk.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Pored prodaje Demira, Rapid će vrlo vjerovatno reći zbogom još nekolicini fudbalera čija primanja opterećuju "poljuljani" klupski budžet.

Yusuf Demir je prošlog ljeta prekomandovan u prvi tim Rapida, a ove sezone je upisao četiri nastupa u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi