Beganović: Mi se ne predajemo, Rudar zaslužuje Premijer ligu

Trener Rudara iz Kaknja

Beganović: Mi se ne predajemo, Rudar zaslužuje Premijer ligu

S. Mlaćo

Nogometaši Rudara na zimsku pauzu otišli su sa sedmog mjesta.

Iako jedan od favorita za prvo mjesto, Kakanjci su vrlo rano posustali i na odmor otišli sa 22 boda, sedam manje od prvoplasirane Bosne iz Visokog.

Prozivka tima zakazana je sredinom januara, a za sada nema promjena u igračkom kadru tima iz Kaknja.

"Za sada se miruje, plan je da krene 10. januara. Sada je stanje mirovanja i više će u vezi igračkog kadra, te pojačanja znati će za par dana. Bilo je već razgovora za pojedinim igračima, ali ništa nismo definisali niti završili. Ima igrača, nude se, pa ćemo vidjeti. Niko nas nije napustio za sada, odnosno tražio papire da ide", otkrio je za SportSport.ba trener Rudara Elvedin Beganović. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iako sedam bodova zaostatka za Bosnom nije razlog za optimizam, u Kaknju vjeruju da se mogu uključiti u borbu za prvo mjesto.

"Nadam se da se možemo uključiti. Travniku smo bježali sedam bodova, sada oni nama bježe šest, te sa dvije vezane pobjede ili poraza situacija se mijenja. Nadam se da će nam se prvi dio sezone neće ponoviti i mi ćemo pokušati da stignemo prvu poziciju na kojoj je sada Bosna. Rudar zaslužuje da igra Premijer ligu, ambicije su visoke, a da li ćemo to postići pokazat će vrijeme. Mi se ne predajemo", dodao je Beganović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi