Mura bolja od Domžala, prvijenac Beganovića o kojem će se dugo pričati

Sjajan pogodak bivšeg kapitena Slobode

Mura bolja od Domžala, prvijenac Beganovića o kojem će se dugo pričati

A. Beganović

Mura je stigla do novog trijumfa, a fenomenalan pogodak je postigao nekadašnji kapiten Slobode, Amar Beganović.

U okviru 34. kola Prve lige Slovenije danas je Mura na svom terenu rezultatom 3:1 savladala Domžale, a svoj prvi pogodak u dresu pobjedničke ekipe postigao je i nekadašnji kapiten Slobode i bivši mladi reprezentativac naše zemlje, Amar Beganović.

Mura je nastavila sa dobrim igrama u drugom dijelu sezone, a do vrijedne pobjede s kojom se probila na treće mjesto prvenstvene tabele stigla je u duelu sa Domžalama.

Povela je Mura u 28. minuti preko Horvata, da bi u 66. Podlogar stvari vratio na početak. Ipak, šest minuta kasnije ponovo Mura stiže do prednosti, a ovaj put pogađa bivši fudbaler Željezničara, Mihael Klepač.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Sve do sudijske nadoknade rezultat se nije mijenjao, a onda je nekadašnji kapiten Slobode koji je u januaru pojačao Muru, Amar Beganović, svojim prvim pogotkom u dresu aktuelnog slovenačkog prvaka, potvrdio pobjedu. Sa nekih 25 metara je Beganović sjajno šutirao i skinuo je paučinu s gola gostujuće ekipe. Gol pogledajte ovdje.

Mura se nakon 34. kola nalazi na 3. mjestu tabele sa 56. bodova, četvrta je Olimpija sa bodom manje i utakmicom manje. Prvoplasirani je Koper sa 66. bodova, Maribor je drugoplasirani sa dva boda manje, dok su Domžale šestoplasirane sa 43 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti