Beganović: Sarajevo je favorit, nadam se da će igrači dati i više od svojih mogućnosti
Beganović će u subotu s klupe predvoditi tim Mladosti protiv ponajbolje ekipe u Premijer lige, koja u Kakanj dolazi kao veliki favorit

Trener Mladosti za SportSport.ba

Beganović: Sarajevo je favorit, nadam se da će igrači dati i više od svojih mogućnosti

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti u Doboju kod Kaknja u subotu će dočekati aktuelnog prvaka BiH ekipu Sarajeva u okviru 2.kola Premijer lige BiH.

Kakanjci su sezonu otvorili uvjerljivim porazom u gostima protiv Borca, nakon kojeg je i šef struke Fahrudin Šolbić podnio ostavku.

Ekipu je nekon njegovog odlaska preuzeo Elvedin Beganović, koji je nastavio s trenažnim procesom, te će predvoditi ekipu u duelu protiv Sarajeva, nakon kojeg bi se trebalo znati ko će naslijediti Šolbića na klupi Mladosti.

U kakvom stanju je ekipa prije meča protiv aktuelnog prvaka kontaktirali smo Elvedina Beganovića, koji nam je kazao nešto više o pripremi za naredni meč i eventualnim promjenama unutar ekipe.

"Imamo dosta problema, znate i sami da smo u zaostatku u svakom smislu za ostalim ekipama, a to se najbolje oslikalo u duelu protiv Borca. Nemamo puno vremena za osvrt na prošli meč jer nam u subotu dolazi aktuelni prvak, možda i najjača ekipa lige, moramo se što bolje spremiti. Pokušali smo da nađemo protivnika pa da odigramo kontrolnu utakmicu danas, ali ovog vikenda počinju 1.liga i Druge lige, tako da su otpali svi potencijalni protivnici" ističe Beganović.

Vi ćete vjerovatno predvoditi tim protiv Sarajeva, hoće li biti promjena u sastavu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da ćemo za meč protiv Sarajeva na raspolaganju imati Alića, Lalića i Guzijana, tako da će biti promjena sigurno u zadnjoj, ali i veznoj liniji. Teško je ovoj mladoj ekipi pao poraz od Borca, ali svjesni smo da je većina golova plod naše krivice, odnosno neuigranosti. Dok su se drugi uigravali i igrali utakmice mi smo boravili u karantinu. Teško je kazati šta očekivati protiv Sarajeva, oni su sigurno favoriti, pokušat ćemo dati i više od svojih trenutnih mogućnosti, nadam se da će to biti mnogo bolje nego protiv Borca", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Mogući sastav protiv Sarajeva: Bukvić, Alić (Duraković), Guzijan (Mahmić), Nikolić, Lalić, Hiroš, Vazda, Dedić, Mujarić, Kovać i Hadžić.

Top Komentari

Rajvosa2019
+3 boda , laganice
5 7
Arnel925
Pa naravno da smo favoriti hehe koja glupost. To je kao da Cadiz kaže Real Madrid je favorit. Pa to zna budala koja ne gleda fudbal. Samo bezveze trošiš riječi. Ako ne primiš 6 komada, uzmi to kao uspjeh.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi