Amar Begić ostaje u Turskoj
ARHIVA - Begić (Borac) u duelu sa Drinom (Željezničar)

Dana produžio ugovor

Amar Begić ostaje u Turskoj

Adnan Beganović

Amar Begić, 23godišnji bosanskohercegovački vezni fudbaler potpisao je trogodišnji ugovor sa Sanliurfasporom.

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Amar Begić, i u nadolazećoj sezoni će igrati u Turskoj, odnosno u drugom rangu tamošmnjeg fudbala.

Naime, Begić je danas potpisao novi ugovor i to trogodišnji sa Sanliurfasporom čije boje je branio u protekloj polusezoni.

Ovaj nekadašnji fudbaler Mladosti i Borca u pomenuti klub je stigao početkom godine i očito da je zadovoljio ukuse struke i čelnika kluba.

Begić je za Sanliurfaspor odigrao deset utakmica. Postigao je dva pogotka kojima je dodao i jednu asistenciju, a u pomenuti turski klub je stigao iz gruzijskog Talavija.

Inače, Begić je u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala odigrao 89 utakmica. Postigao je jedan pogodak uz šest asistencija.

Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 12 utakmica, a debitovao je i za seniorsku reprezentaciju 2021. godine u porazu od Sjedinjenih Američkih Država (1:0) u prijateljskom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti