)
Begović: Donosim odluku na kraju sezone
Foto: EPA

Asmir o odlasku iz Chelseaja

Begović: Donosim odluku na kraju sezone

Midhat Šljivak

Bh. golman Asmir Begović konstantno se spominje kao jedan od fudbalera koji će napustiti Chelsea u ljetnom prelaznom roku.

Interes engleskih klubova za 29-godišnjeg reprezentativca BiH je ogroman, ali usprkos tome što grije klupu na Stamford Bridgeu, Begović odbija pričati o eventualnom odlasku.

Istakao je kako će se sve znati na kraju sezone i da je sada fokusiran na trofeje.

"Odluka o mojoj karijeri će biti donijeta na kraju sezone. Sada razmišljam o trofejima. Imamo šansu  da osvojimo dva ove sezone i na to smo fokusirani", rekao je Begović.

Asmir je ove sezone nastupio u samo jednom prvenstvenom meču. Prednost ima Belgijanac Thibaut Courtois, ali Begović tvrdi kako je atmosfera u timu zaista odlična.

"Sve je jako pozitivno. Uzbuđeni smo što imamo šansu za osvajanje trofeja. Treba nam još jedna pobjeda da postanemo šampioni i svi smo jako nestrpljivi. Nismo nervozni, ovi momci imaju iskustva i vjerujem da ćemo doći do titule prvaka", rekao je Begović.

Chelsea je Begovića doveo 2015. godine iz Stoke Cityja za osam miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, kako ne dobija mnogo šanse da brani, dozvoljeno mu je da napusti klub, ali samo u slučaju da se nađe adekvatna zamjena.

To bi se konačno moglo desiti u ljetnom prelaznom roku, a kao nova destinacija za bh. golmana spominje se ekipa Bournemoutha.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti