Hughes se nada da Butland neće postupiti kao Begović
Foto: EPA

Trener Stoke Cityja

Hughes se nada da Butland neće postupiti kao Begović

Trener Stoke Cityja Mark Hughes savjetovao je golmana Jacka Butlanda da ne slijedi primjer Asmira Begovića. 

Begović je u prošlosti bio neprikosnoven na golu Stoke Cityja, a nakon što je procijenio da mu je potreban novi izazov u karijeri, odlučio je prihvatiti poziv Chelseaja. Ipak, za vrijeme dosad provedeno u klubu nije se uspio izboriti za "jedinicu" i obično grije klupu Thibautu Courtoisu. 

Obzirom da se špekuliše da bi i Butland mogao Begovićevim stopama, Hughes smatra kako 24-godišnji golman ne treba žuriti s odlaskom. 

"Jack ovdje ima sve što mu je potrebno. Kao golman se etablirao u dobrom klubu u Engleskoj", kazao je trener Hughes, dodavši: 

"Špekulacije da bi mogao otići su se pominjale i prije nego što se povrijedio. Sada kada se ponovo vratio gol ljudi misle da je na razini na kakvoj je bio." 

Među klubovima koji žele Butlanda spominju se Manchester City, Manchester United i Liverpool. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi