Begović govorio o Ibrahimoviću i Milanu: Za pet minuta sam prihvatio ponudu

Reprezentativac BiH do kraja sezone na posudbi na San Siru

Begović govorio o Ibrahimoviću i Milanu: Za pet minuta sam prihvatio ponudu

Bh. golman Asmir Begović dao je intervju za ugledni BBC u kojem je, između ostalog, otkrio kako je završio u Milanu.

Bilo je jasno još prije nekoliko mjeseci kako Begović nema budućnosti u Bournemouthu i da će ponovo promijeniti klub. Javljali su se Aston Villa, Derby County, ponovo Qarabag, ali 'preko noći' na kraju je završio u velikom Milanu čiju ponudu nije mogao odbiti uprkos tome što je 'jedinica' rezervisana za Gianluigija Donnarummu.

Begović je za BBC priznao da je svega pet minuta razmišljao da li doći u Milan ili ne.

"Koliko mi je trebalo da kažem 'da' Milanu? Za pet minuta sam se odlučio. Bilo je još mnogo poziva, ali kada se javio Milan, dileme jednostavno nije bilo", rekao je Begović, pa potom nastavio:

"Milan ima veoma mladu ekipu koja treba liderstvo i iskustvo. Ovdje sam da doprinesem i na terenu, ali i izvan njega."

Kroz razgovor dotaknuo se i Zlatana Ibrahimovića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Donio je liderstvo u Milan. On je inače fantastičan dečko i ujedno pravi profesionalac. Svakome može poslužiti kao primjer, gura svakoga igrača da pruži ono najbolje", dodaje Begović.

Za Rossonere Begović još nije imao priliku da debituje.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fce
Nista od ovoga on ce braniti u Milanu kao i ja Haha
1 4
Begovic ce proci kao u Chelsea, Begovic je golub visoko letac, a evo stalno neki mediji pisu o njemu a jedan od tih medija je sportski internet portal sportsportba, ocigledno Begovic ima ljude iza svojih ledja koji ga guraju i forsiraju, mada to Begovic nije zasluzio. Nije Begovic donio odluku da dodje iz Azebejdzana u Milan, nego odluka je donijeta pod uticajem njegove zene, jer ona ne voli Azerbejdzan, vise voli zapadnu Evropu, zena mu je od prilike ovako rekla: "Idemo u Italiju, potpisi za Milan, pa makar nikada ne branio, jer dosta mi je .ebenog Azerbejdzana." Znaci Begovic donio izhitreno odluku ne razmisljajuci samo da bi udovoljio zeni i time je bego sam sebi skocio u stomak. Neka Bego moli boga da se Donaruma povrijedi da makar jednom stane na gol Milana.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi