Bekrić: Slišković je čudo, 'desetka' mi je sretna kroz cijelu karijeru

Iskusni vezista sjajan u posljednjim utakmicama

Bekrić: Slišković je čudo, 'desetka' mi je sretna kroz cijelu karijeru · Intervju

S. Mlaćo, foto: V. Bernadić

Samir Bekrić nije zaboravio igrati, čak naprotiv. Znali su to u Mostaru, tačnije u Zrinjskom kada su ga dovodili iz Željezničara. Majstor sredine terenima Plavima je proteklih godina znao biti velika prevaga. 

Na svakom treningu daje maksimum, od svake utakmice želi dobiti najviše što može, pa onda uspjeh ne izostaje. Svjestan toga je i Blaž Slišković koji se po povratku na klupu aktuelnog bh. prvaka nije dvoumio da li će Bekrić treba igrati ili ne.

"Naravno da će igrati", kazao je Baka, a Bekrić mu se odužio sa dva pogotka i asistencijom u posljednje tri utakmice.

U razgovoru za SportSport.ba Bekrić se dotakao pobjede nad Zvijezdom 09 (5:2), u kojoj je pružio sjajnu partiju.

"Zadovoljni smo. Naravno da može bolje, ali slavili smo i to najbitnije. Dvije pobjede nam vraćaju samopouzdanje da nastavimo sa dobrim radom i postizanjem dobrih rezultata", priča Bekrić.

Zrinjski se pobjedom nad Zvijezdom 09 uključio u borbu za prvo mjesto.

"Imaju tu 3-4 ekipe i biće velika borba za vrh. Ja sam uvjeren da mi možemo puno bolje, ali moram priznati da se radujemo reprezentativnoj pauzi na kojoj ćemo se 'restartovati' i odmoriti kako bi u nastavku sezone bili još bolji".

Blaž Slišković vjeruje iskusnom vezisti.

"Šef mi ukazuje povjerenje, trudim da se da pomognem ekipi i uvijek dam svoj maksimum. Osjećam se dobro i to je najbitnije. Igrama sam zadovoljan, no uvijek to može bolje".

O popularnom Baki govori biranim riječima.

"Čast mi je raditi sa Sliškovićem. Igrači trebaju biti počašćeni da rade sa takvim čovjekom, ima sjajan pristup igračima, svi onda daju maksimum i rezultat ne može izostati. Baka je zaista čudo. Ima taj poseban odnos, zna da osjeti igrača, da mu da podršku, a to naravno mnogo pomaže igračima".

Odlaskom Harisa Handžića zadužio je dres sa brojem deset. Priznaje da mu je 'desetka' opet sretna.

"Desetka mi je sretna kroz cijelu karijeru, nadam se da će tako biti i sada. Ne pravi mi taj broj neki pritisak, jer pritiska nemam, to može biti samo alibi kada ne ide. Teren je jedino mjerilo za sve".

U subotu će Plemići na megdan Krupi. Svjesni su da ih čeka težak posao protiv veoma neugodnog domaćina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neće biti lako. Krupa je pokazala da je dobra ekipa, imaju sjajnog trenera Branislava Krunića i to mi je posebno drago. Bio je veliki igrač, vidi se da je i sada na pravom putu i zaista mu želim sve najbolje. Zbog terena, ali i kvalitete samog rivala biće nam teško i ovo je po meni najteže gostovanje", dodao je Samir Bekrić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi