Predsjednik portugalskih 'heroja': Gledam nogomet 48 godina, ali ovo nikada prije nisam vidio

Belenenses svejedno očekuje kaznu

Predsjednik portugalskih 'heroja': Gledam nogomet 48 godina, ali ovo nikada prije nisam vidio

E. Škorić

Nogometaši Belenensesa doživjeli su sinoć pravu sramotu, pa su gubili 7:0 od Benfice na poluvremenu.

Belenenses je duel portugalskog prvenstva protiv ionako favorizovane Benfice krenuo sa devetoricom, od čega su dva bila golmana. Zbog 17 slučajeva koronavirusa, klub nije imao izbora.

Igrali su s onim što su imali na raspolaganju, a opet nije bilo dovoljno, čak su zaigrali neki momci iz rezervi, dok je u veznom redu počeo - rezervni golman. Već u 24. sekundi Benfica je povela, a na poluvremenu je bilo 7:0 za goste.

Drugo poluvrijeme nije se odigralo. Domaćin je izašao sa sedmoricom na teren, a onda se "iznenada" desila se povreda, zbog čega je sudija, prema pravilima, morao da svira kraj.

“Gledam nogomet već 48 godina i nikad nisam vidio igrače s tako dostojanstvenim stavom kao što su igrači koji su se danas ovdje predstavili. Za njih imam osjećaj dubokog razumijevanja. Svima su pokazali šta znači imati dostojanstvo. To što smo danas igrali ovdje bila je šteta za sve nas, osim za devetoricu igrača koji su izdržali na terenu", rekao je predsjednik Belenensesa Rui Pedro Soares.

Oglasi

On kaže da su tek u 19:13 sati u klubu saznali rezultate PCR testova, te se konačni spisak razlikovao od prethodnog, pa je već bilo kasno da se utakmica ne odigra.

"Nema propisa i kalendara koji bi opravdali ovo što se ovdje dogodilo. Želim ostaviti poruku devetorici igrača koji su igrali, nikada u životu nisam vidio tako dostojanstven stav”, dodao je.

Takođe je istakao da je Liga odbila njihov prijedlog o otkazivanju utakmice.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Disciplinska komisija portugalske nogometne lige istražuje jučerašnju utakmicu i ukoliko se ispostavi da su domaćini namjerno na poluvremenu napustili meč, prijeti im kazna oduzimanjem pet do osam bodova.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CWy33KfNjus/[/instagram]

Top Komentari

bk123
Benfica da ima i malo fair pleya nebi ih punila do vrha kad se već morala odigrati utakmica...al ***** do poluvremena zabili 7 komada i još bi da su mogli...trebali su po meni povući ručnu i samo odraditi utakmicu do kraja al pokazali su kolika su ****a... frajeri su nema šta
5 0
Bohemia
Kongod u sportu povlaci rucnu, taj nema sportski duh. Samo debili mogu povlaciti rucnu
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi