Belenenses gubio 7:0 od Benfice na poluvremenu, bilo je jasno šta će se dogoditi

Završeno prije vremena

Belenenses gubio 7:0 od Benfice na poluvremenu, bilo je jasno šta će se dogoditi

E. Škorić

U Lisabonu na meču 12. kola portugalske lige viđena je večeras nesvakidašnja situacija.

Belenenses je ugostio Benficu, ali je meč krenuo s dva igrača manje. Dakle 9 na 11, još je domaći trener u tim morao da uvrsti dva golmana i nekoliko mlađih igrača samo da se ispoštuju pravila i da lopta krene s centra.

Već u 24. sekundi autogolom je Benfica povela, da bi do kraja prvog dijela gosti dali još šest pogodaka i bilo je čak 7:0.

Na poluvremenu su domaći nogometaši sa stručnim štabom donijeli odluku o prekidu utakmice jer je bilo jasno da bi mogla da ih zadesi rezultatska tragedija većih razmjera.

I dok su igrači Benfice izašli na zagrijavanje na pauzi, gosti su ostali u svlačionici, a kasnije je sudija odsvirao kraj meča, pa će se naknadno ovim slučajem pozabaviti rukovodstvo portugalske nogometne lige.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Problem za Belenenses je veliki broj nogometaša zaraženih koronavirusom, odnosno njih čak 17.

Promo

Top Komentari

Eno30
Koja glupost pa ta utakmica nije trebala ni da pocne da se igra, Belesines da igra i sa 14 igraca ptoiv 11 Benfice izgubilibi. Iskreno ako su vec morali da pocnu tekmu trebali su odma predat i da se prepise 3 nula za Benficu
9 1
tuanzebe
Cirkuz,odmah su 0-3 mogli upisati ili odgoditi za drugi datum,tako se titule osvajaju ,hebiga
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti