Belgija: Cocalić uvršten u idealni tim kola
Karl Van Dessel

Priznanje za bh. fudbalera

Belgija: Cocalić uvršten u idealni tim kola

Bh. reprezentativac Edin Cocalić uvršten je u idealni tim 11. kola belgijskog šampionata. 

Bivši fudbaler Željezničara je odigrao odlično u pobjedi svog Mechelena nad Mouscronom (2:0). Cocalić je odradio veliki posao u odbrani i bio je jedan od najzaslužnijih što je mreža ostala netaknuta, a to nije prošlo nezapaženo.

Od strane jednog belgijskog lista Cocalić je uvršten u idealni tim 11. kola, kojeg još čine: Van Langendonck (Westerlo), Van Rhijn (Club Brugge), Denswil (Club Brugge), Joaozinho (Kortrijk), Raman (Standard), Lerager (Zulte Waregem), Vormer (Club Brugge), Limbombe (Club Brugge), Kolovos (Mechelen) i Sa (Standard). 

Cocalić za Mechelen nastupa od februara 2015. godine i ove sezone je nastupio u svim utakmicama. Prethodno je bio član Maccabija iz Haife.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi