Izdominirao protiv Danske, pa poručio: Ništa ne osjećam na lijevoj strani lica, ni kada idem zubaru

De Bruyne i dalje ima posljedice zbog povrede

Izdominirao protiv Danske, pa poručio: Ništa ne osjećam na lijevoj strani lica, ni kada idem zubaru

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije jučer je nakon preokreta pobijedila Dansku sa 2:1 u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Danci su vodili nakon prvog poluvremena sa 1:0, ali u nastavku utakmice Belgija je došla do preokreta. Najzaslužniji za to bio je Kevin de Bruyne koji je na poluvremenu ušao u igru.

De Bruyne je bio asistent Thorganu Hazardu za 1:1, a ubrzo nakon toga postigao je fantastičan pogodak za 2:1. Belgija nakon dva kola ima šest bodova i već su praktično jednom nogom u nokaut fazi.

Za De Bruynea su ovo bile prve minute koje je upisao na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, te se predstavio na fantastičan način.

Naime, ovaj veznjak propustio je meč protiv Rusije zbog povrede koju je zadobio u finalu Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja. De Bruyne je bio upitan za Euro, ali na svu sreću uspio je da se oporavi.

Jučer je pokazao koliko znači ovoj ekipi Belgije koja je sigurno jedan od favorita da dođe do same završnice ovog takmičenja.

Oglasi

Međutim, De Bruyne je potvrdio da se nije još uvijek oporavio od povrede. On je u finalu protiv Chelseaja slomio jagodičnu kost i nos i odmah je morao na operaciju, a oporavak i dalje traje.

Nakon utakmice De Bruyne je izjavio da uopšte ništa ne osjeća na lijevoj strani lica, pa čak ni kada ide kod zubara.

"Još uvijek ne osjećam ništa s lijeve strane lica. Ne osjećam ni kada idem zubaru. Moj živac je baš jako pogođen i u lošem je stanju, što bi moglo potrajati i do šest mjeseci. Nije ugodan osjećaj, ali najvažnije je da mogu igrati", rekao je De Bruyne.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

De Bruyne nakon gola za 2:1 nije želio da slavi iz poštovanja prema danskom fudbaleru Christianu Eriksenu koji je nedavno kolabirao na meču između Danske i Finske nakon što je doživio srčani udar.

Podsjećamo, Belgija u posljednjem kolu igra protiv Finske, dok se u drugom meču sastaju Rusija i Danska. Belgija ima šest bodova, a Rusi i Finci po tri, dok su Danci posljednji na tabeli bez osvojenih bodova.

Top Komentari

Probisvjet
Bolje iskarao.
1 0
Rigel
Kevin je doktor fudbalske igre. Kakve dvije greske je Celzi napravio u procjeni njega i Salaha.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi