Belgija ima ogroman motiv da pobijedi Izrael

Informacija koja nam ide u prilog

Belgija ima ogroman motiv da pobijedi Izrael

Utakmica Belgije i Izraela neće biti samo stvar prestiža za izabranike Marca Wilmotsa.

Iako su popularni Crveni đavoli izborili plasman na Evropsko prvenstvo, motiva protiv Izraela im neće nedostajati i to zbog popravljanja nacionalnog koeficijenta.

Naime, već je poznato pet reprezentacija koje će biti nosioci na žrijebanju grupa na Evropskom prvenstvu. Pored domaćina Francuske, tu su reprezentacije Njemačke, Španije, Portugala i Engleske, a nepoznanica je još samo posljednji nosilac.

Ukoliko se Holandija kvalifikuje, sigurno će biti u prvom šeširu, ali ako se to ne desi onda postoje dva scenarija. U borbi za mjesto nosioca su Belgija i Italija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Belgiji u slučaju pobjede protiv Izraela sigurno zauzima svoje mjesto među nosiocima, a motiv imaju i Azuri koji gostuju u Norveškoj, gdje ih čeka daleko teži zadatak.

Svakako da ova informacija ide na ruku i našoj reprezentaciji, jer je poznato da bi nam u slučaju pobjede Belgijanaca nad Izraelom, pa čak i neriješenog rezultata, za plasman u baraž bio dovoljan i remi na Kipru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti