Ovo nije moguće, ne, ovo nije realno: Kakva ludnica, kakav finiš, senzacionalni prvak!

Nevjerovatno

Ovo nije moguće, ne, ovo nije realno: Kakva ludnica, kakav finiš, senzacionalni prvak!

Haris Zilić

Totalna drama i ludnica u prvenstvu Belgije, tačnije u grupi za prvaka u posljednjem kolu. To je fudbal, to su emocije, to je ludnica. Tri tima su kolo prije kraja bila u borbi za titulu. Antwerp je imao 46 bodova, kao i Royale Union, a Genk je imao 45 bodova.

Iako su kolo prije kraja bili trećeplasirani sa 45 bodova, Genk je bio na pragu titule, a onda šok, no krenimo redom.

Royal Union je dočekao Club Brugge. Domaćinima je trebao trijumf u sjajnoj atmosferi za titulu i veliko slavlje, dok je Club Brugge igrao utakmicu za prestiž.

Royal je vodio 1:0 do 89. minute. Vodeći gol postigao je Adringa u 46. minuti.

U finišu četiri minute iz noćne more za domaće. Prvo je Club Brugge u 89. minuti izjednačio na 1:1 preko Homme i u tom trenutku Genk je bio prvak.

Da stvar može biti gora po Royal, pokazala je 93. minuta kada je Lang pogodio za 1:2, a u 100. minuti Sandra pogađa za konačnih 1:3 i trijumf Club Bruggea.

Oglasi

Pazite sada ovo. Genk je vodio sa 2:1 do 93. minute protiv Antwerpa i čekao rezultat sa druge utakmice i kada je Club Brugge poveo, Genk je u tom trenutku bio prvak, a onda ludilo. Antwerp u 95. minuti preko iskusnog Alderweirelda dolazi do 2:2 i titule prvaka u finišu kakav se više neće ponivit u evropskom fudbalu!

Royal je u 88. minuti imao titulu, a u 93. minuti Genk je bio prvak na kraju je šampanjac otvorio Antwerp.

[twitter]https://twitter.com/ronaldmorgan_/status/1665426271738765312[/twitter]

Antwerp je prvak i ide kvalifikacije za Ligu prvaka, Genk je viceprvak također ide u kvalifikacije za Ligu prvaka zahvlajujući golu CLub Bruggea za 1:3 u 10o. minuti na kraju zbog jednog gola Royal ide u Evropa ligu i ostaje bez Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Royale Union ide u Evropa ligu, a Club brugge i Gent u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Kakav finiš u Belgiji za pamćenje i filmski scenarij

Top Komentari

komentator1
Glupost. Sve nastimano
1 1
user1676453159
Pratim belgijsku ligu i ovako nesto nisam mogao ni sanjati Usg druga sezona kako su usli i druga sezona kako gube prvenstvo u zadnjim kolima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti