Belgijskoj zvijezdi stigla zastrašuijuća poruka: "Tvoja kći će nestati ove sedmice"

Prijetnje nakon postignutog gola

Belgijskoj zvijezdi stigla zastrašuijuća poruka: "Tvoja kći će nestati ove sedmice"

Edmir Škorić

Bivši reprezentativac Belgije Toby Alderweireld bio je strijelac jedinog gola u pobjedi Antwerpa nad Genkom ovog vikenda u važnoj utakmici u borbi za prvaka Belgije.

Jedan od najboljih defanzivaca u historiji belgijske reprezentacije, koji je nastupao nastupao je za svoj nacionalni tim od 2009. godine, bio je šokiran porukama koje su mu pristizale od anonimnih navijača.

U martu 2023. godine okončao je reprezentativnu karijeru, zbog navodnih sukoba sa Kevinom de Bruyneom u svlačionici. Sve se to dešavalo prije, za i nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tako je Alderweireld odlučio da se posveti u potpunosti klupskoj karijeri, a veći dio nje proveo je u Engleskoj igrajući za Tottenham, da bi 2021. godine napustio Evropu i potpisao za Al Duhail u Kataru.

Nakon dvanaest mjeseci vratio se u domovinu i potpisao ugovor s klubom iz Antwerpena. U nedjelju je zabio gol iz penala za 1:0 u jako važnoj utakmiici protiv Genka, koju je njegov tim dobio sa 2.1.

Odmah po završetku meča objavio je objavu na Instagramu u kojoj je podijelio poruke koje je dobio od navijača.

Oglasi

Između ostalog mu je neko napisao: "Tvoja kći će nestati ove sedmice" i "Tvoja porodica će umrijeti".

Sve te poruke su naravno zabrinule nogometaša, jer je sada u prijetnje uključena i njegova uža porodica.

"Mogu podnijeti dosta, ali prijetnje mojoj porodici daleko prelaze granice. Ne razumijem zašto ovo pišete i šta time želite postići", objavio je nogometaš (34).

Na njegovu stranu stao je njegov bivši saigrač Radja Nainggolan. "Da su bar imali muda to učiniti pod svojim pravim imenom. Ali šta ćeš uraditi ako ne znaš ko je to?".

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Nogomet su emocije. Ali takve reakcije nisu primjerene. Kao klub se jasno ograđujemo od ovoga. U nadolazećim sedmicama fokusirat ćemo se isključivo na borbu za naslov koji će se odlučiti na sportski način. Vjerujemo u našu pobjedu", obavljeno je na službenom Genkovom Twitter profilu.

Nakon dvije utakmice u grupi za prvaka belgijske Jupiler lige Antwerpen je na vrhu tabele sa 42 boda. Genk je drugi s 41 bodom, Royale Union treći s također 41 bodom, a Club Brugge četvrti s 30 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi