Cercle Brugge prokockao vodstvo - Dino Hotić postigao peti gol u sezoni

Povremeni reprezentativac BiH

Cercle Brugge prokockao vodstvo - Dino Hotić postigao peti gol u sezoni

E. Ganibegović

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dino Hotić, jedan je od glavnih igrača Cercle Bruggea otkada je stigao u ovaj tim, a danas je ponovo zablistao. Međutim, to nije bilo dovoljno njegovom timu ni za bod.

U okviru 32. kola belgijske Jupiler Pro lige, Cercle Brugge je danas kao gost nakon preokreta poražen kod Antwerpa, a rezultat je glasio 2:1.

Prvi do gola stigli su gosti. Igrala se 42. minuta kada je Gboho asistirao, a sjajno je Buteza matirao Dino Hotić.

Ipak, u posljednjih dvadesetak minuta utakmice domaći tim postiže dva pogotka i tako osvaja vrijedna tri boda u borbi za sami vrh.

Rezultat je promijenjen na 1:1 u 72. minuti kada Popović postiže autogol, da bi Alderweireld iz penala deset minuta kasnije dobio pobjedu svom timu.

Oglasi

Dino Hotić je izašao nakon prvog gola domaće ekipe, tačnije u 74. minuti kada je svoje mjesto na terenu ustupio Vanhoutteu.

Za njega je ovo bio peti pogodak ove sezone u ligi, a ima i jednu asistenciju. Jednu je asistenciju dodao i u kupu Belgije.

Podsjetimo, on nije bio na martovskom spisku Faruka Hadžibegića za utakmice s Islandom i Slovačkom, a vidjet ćemo da li će na njega računati u junu kada igramo s Portugalom i Luksemburgom.

Hotićev tim je nakon ovog poraza deseti na tabeli s 44 boda, dok je Antwerp na trećoj poziciji sa 66 bodova, pet manje, ali i utakmicom više od vodećeg Genka.

U narednom kolu Dino i ekipa će na svom terenu dočekati St. Truiden, dok će Antwerp ponovo biti domaćin, ovaj put ekipi Kortrijka.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jupiler Pro League, 32. kolo:

Antwerp - Cercle Brugge 2:1 (Popović 72' (AG), Alderweireld 82' (P); Hotić 42')

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Povremeni je samo zatO sto ga ne zovu redovno, zbog MENADZERSKOG LOBIJA..inace igra SEZONU ZIVOTA..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi