Belgijanci novo ime na trenerskoj klupi traže kao pojedini bh. niželigaši

Malo i neozbljno, iako su razočarani nastupom na Svjetskom prvenstvu

Belgijanci novo ime na trenerskoj klupi traže kao pojedini bh. niželigaši

Samir Mlaćo
Nakon što su u grupnoj fazi završili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u reprezentaciji Belgije spremaju se velike promjene.

Ceh je odmah platio Roberto Martinez koji je postao bivši, te se krenulo u potragu za njegovim nasljednikom.

Za sada se špekuliše sa više imena, no konačna odluka nije donesena.

Belgijanci su zatim napravili nesvakidašnji potez, kakav npr. viđamo od strane bh. klubova iz niži rangova koji tako 'zabave' svoje pratioce na društvenim mrežama.

Raspisali su online konkurs za novog selektora te naveli da Savez traži trenera sa punim radnim vremenom koji zna pobjeđivati.

Novi selektor mora biti ambiciozan, sa vrhunskim međunardnim iskustvom i taktičkim znanjem“, naveli su.

Oglasi

Dodali su da treba biti serijski pobjednik koji zna raditi sa nogometnim zvijezdama ali i promovisati mlade igrače.

Aplikacija se može poslati do.10 januara.

Roberto Martinez je vodio belgijsku reprezentaciju od augusta 2016. godine. Od tada je Martinez vodio ekipu u 79 utakmica i u prosjeku postizao 2,29 poena po utakmici.

Upravo je s Martinezom na čelu belgijska reprezentacija ostvarila svoj najuspješniji nastup na Svjetskom prvenstvu ikada, završivši na trećem mjestu na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

Za vrijeme mandata na klupi Belgije, Martinez je ovu selekciju vodio dva puta protiv Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za SP 2018. U Briselu je Belgija slavila 4:0 u oktobru 2016. godine, dok je u oktobru 2017. bilo 3:4 za Belgijance na Grbavici.

U tamošnjim medijima već se špekuliše ko bi mogao voditi Crvene đavole u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Među najozbiljnijim kandidatima su dvije fudbalske legende, a to su Thiery Henry koji je bio i pomoćnik Robertu Martinezu te Vincent Kompany.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi