Eden Hazard šokirao Belgiju neočekivanom odlukom!

Došlo je vrijeme da se oprosti

Eden Hazard šokirao Belgiju neočekivanom odlukom!

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije razočarala je sve svojim nastupom na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer Crveni đavoli nisu uspjeli da prođu ni grupnu fazu. No, nakon šoka zbog ispadanja danas je stigao novi zbog odluke koju je saopštio Eden Hazard.

Belgijanci su u Katar stigli kao jedni od favorita da mogu otići do samog kraja, ali niko ni slutio nije da će izabranici Roberta Martineza svoj nastup na Svjetskom prvenstvu završiti već u grupnoj fazi.

Oni su u potpunosti razočarali svojom igrom u mečevima grupne faze, ali su u posljednjem kolu imali priliku da se plasiraju dalje u slučaju pobjede protiv Hrvatske, no ni to nisu uspjeli da urade.

Nakon ispadanja s Mundijala u javnosti su se počele pojavljivati i priče da ni atmosfera u svlačionici Belgije nije baš najbolja, a ubrzo nakon toga i Martinez je saopštio da napušta mjesto selektora.

Sigurno je da je pred Belgijancima ogroman posao u narednom periodu jer je očito da Martinez neće biti jedini koji će napustiti Crvene đavole.

Očekuje se da će oni iskusniji igrači da se oproste od nacionalnog dresa, ali su Belgijanci u šoku jer niko nije očekivao da će Eden Hazard biti prvi koji će reći zbogom reprezentaciji.

Oglasi

Hazard je jutros iznenadio javnost u Belgiji objavom da završava svoju reprezentativnu karijeru i da više neće nastupati u dresu s nacionalnim grbom.

Belgijanci su šokirani takvim potezom jednog od najboljih igrača Belgije jer Hazard ima tek 31 godinu i jasno je da još nekoliko godina sigurno može da nastupa za ovu reprezentaciju na visokom nivou.

Međutim, Hazard je odlučio da je došlo vrijeme da se oprosti od reprezentacije i posveti svojoj klupskoj karijeri gdje mu ne ide baš najbolje u posljednjih nekoliko godina otkako je potpisao za Real Madrid.

"Stiglo je vrijeme da okrenem novu stranicu u karijeri. Hvala vam svima za ljubav i podršku svih ovih godina. Hvala svima za sve radosti koje smo dijelili od 2008. godine. Odlučio sam da završim svoju reprezentativnu karijeru. Nedostajat ćete mi", napisao je Hazard na Instagramu.

Oglasi

Hazard je za prvi tim reprezentacije Belgije debitovao još 19. novembra 2008. godine, te je odigrao ukupno 126 utakmica za ovaj nacionalni tim i zabio je 33 gola.

Sigurno je da Hazard neće biti jedini reprezentativac Belgije koji će se oprostiti od reprezentacije nakon neuspjeha na Mundijalu u Kataru, ali da će on biti prvi koji će to uraditi niko nije ni slutio.

On je odlučan da se fokusira na klupsku karijeru i pokuša da je oživi jer su prethodne tri sezone bile za zaborav u Real Madridu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hazard je u ovaj klub došao kao ogromno pojačanje 2019. godine iz Chelseaja i Real ga je platio čak 115 miliona eura, ali on uopšte nije opravdao povjerenje na Santiago Bernabeu.

Najvjerovatnije će Hazard već u januaru da napusti kraljevski klub, a gdje će nastaviti karijeru ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Galacticosi
Pametan potez kao što je uradio T.Kroos više da se posveti klubu ,dao je skoro sve što je mogao za Reprezentaciju
2 0
makelele
Sta je to šok? Jedini šok je sto su ikako zvali da igra za rep. Lik je propao kao stari kauč
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi