Belgijanci pišu: Prodajom upravljačkih prava Vincent Tan "pogurao" sestrinski klub FK Sarajevo

Belgijanci pišu: Prodajom upravljačkih prava Vincent Tan "pogurao" sestrinski klub FK Sarajevo

A. Čaušević

Vincent Tan odnedavno nije vlasnik većinskog dijela upravljačkih prava FK Sarajevo. Malezijski biznismen je određeni postotak svog dijela prodao prijatelju i bliskom saradniku Nguyen Hoai Namu. 

Nam je od Tana gupio 60 posto upravljačkih prava, Tan je zadržao 30 posto, dok je preostalih 10 posto u vlasništvu bh. investitora.

Ovom odlukom Tan je zapravo pomogao Kortrijk koji sada bez problema može igrati evropska takmičenja jer UEFA ne dozvoljava da klubovi koji imaju istog vlasnika nastupaju u Ligi prvaka ili Evropa ligi.

Belgijski HLN piše da "Kortrijk od ove sezone može igrati u Evropi jer Vincent Tan više nije većinski vlasnik sestrinskog kluba FK Sarajevo".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U finišu sezone 2015/2016 Sarajevo i Kortrijk su bili u sličnoj situaciji jer su se oba tima borila za izlazak na euroscenu. Tada se prvi put spomenula tema koji bi tim mogao zaigrati u Evropi, međutim na kraju te takmičarske godine ni Sarajevo ni Kortrijk na terenu nisu izborili plasman u UEFA takmičenja.

Kako sada stvari stoje Sarajevo će na kraju ove sezone u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok Kortrijk ima šansi da razigrava za plasman u Evropa ligu jer trenutno provoplasirana ekipa iz grupe B doigravanja Jupiler lige, St. Gilloise nije dobila licencu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AmerZE1990
Hehehe
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi