Belgijanci u pregovorima s UEFA-om: Ponudili smo rješenje...
Foto - EPA

Imaju prijedlog

Belgijanci u pregovorima s UEFA-om: Ponudili smo rješenje...

M. Šljivak

Belgija je prva zemlja koja je proglasila šampiona u fudbalu nakon što je donijeta odluka o prekidu takmičenja.


Upravni odbor Jupiler lige jednoglasno je izglasao ovakav ishod, te se samo čeka odobrenje generalne skupštine koja će biti održana 15. aprila.

Ipak, nakon ove odluke reagovala je Evropska fudbalska federacija (UEFA). Predsjednik Aleksander Čeferin je najavio kako će zemlje koje donesu ovakvu odluku vjerovatno ostati bez plasmana u evropska takmičenja.

Međutim, prvi čovjek belgijske lige Mehdi Bayat obavio je razgovore s prvim čovjekom UEFA-e i ponudio mu je rješenje oko novonastale situacije.

Iako nije poznato o kakvom se prijedlogu radi Bayet tvrdi da je razgovor bio veoma konstruktivan.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Razgovarali smo s Aleksanderom Čeferinom. Razgovor je bio konstruktivan i ponudili smo mu rješenje aktuelne situacije. Svoj prijedlog ćemo iznijeti pred Izvršni odbor UEFA-e, a prijedlog će podnijeti Skupština lige"; rekao je Mehdi Bayat.

Vidjet ćemo šta će na kraju UEFA odlučiti u ovom slučaju, ali krovna kuća evropskog fudbala jasno je jučer poručila da se prvenstva jednostavno moraju završiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi