Objavljena crna lista Florentina Pereza - otpisao je pet Realovih zvijezda

Smjena generacije

Objavljena crna lista Florentina Pereza - otpisao je pet Realovih zvijezda

Edmir Škorić

Real Madrid je novu sezonu u La Ligi počeo sa maksimalnim učinkom i 12 osvojenih bodova nakon četiri kola.

U Madridu žele da vrate krunu La Lige, te da osvoje novu titulu, a dobro su počeli, pošto imaju četiri pobjede i na krilima svog najvećeg ovoljetnog pojačanja iz Borussije Dortmund, Judea Bellinghama, igraju zaista fantastično.

Realov će cilj biti vratiti titulu koja je privremeno u Barceloni, a naravno ponovo se popesti na krov Evrope. Neće to biti nimalo lagano, budući na razne probleme sa kojima se klub susretao, od raznih povreda, do odlaska nekih jako važnih igrača, prvenstveno misleći na odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju.

No, sudeći po ranoj fazi nove sezone, Madriđani djeluju besprijekorno, iako je naravno ovo ipak maraton, a ne trka na 100 metara i Carlo Ancelotti je toga svjestan. U međuvremenu, postepeno se radi na promjenama u timu. Već sada je jasno da će na kraju sezone biti značajnih promjena.

Objavljena je i tzv. crna lista predsjednika Reala Florentina Pereza. Prema pisanju portala Fichajes, Real se odriče petorice igrača na kraju sezone, a to su Luka Modrić, Toni Kroos, Lucas Vazquez, Nacho i Andriy Lunin.

Oglasi

Većina liste sastavljena je od veterana i igrača koji su bili dijelom generacije koja je u glavni grad Španije donijela čak pet trofeja Lige prvaka, ali ej došlo vrijeme da se ekipa dodatno podmladi.

Nedavna pojačanja kao što su Aurelien Tchouameni, Jude Bellingham i Eduardo Camavinga ukazuju na obećavajuću budućnost u veznom redu, dok se Rafa Marin pojavljuje kao opcija za jačanje odbrane, što znači da za Modrića, Kroosa ili Nacha više nema mjesta.

Real Madrid je pokazao svoju sposobnost pronalaska kvalitetnih zamjena na tržištu, a čini se da ovaj proces transformacije neće biti iznimka. Odlaskom spomenutih igrača, klub kojeg trenira Carlo Ancelotti tražit će pojačanja na pozicijama Lucasa Vazqueza i Andrija Lunina, koji zauzimaju važne uloge u ekipi kao zamjena za Danija Carvajala, odnosno Thibauta Courtoisa.

Ipak, u Madridu nastavljaju s vizijom izgradnje konkurentne, ali mlade ekipe koja bi godinama trebala imati važan utjecaj u svjetskom nogometu i koja bi trebala zadržati pobjednički mentalitet, a klubu donositi nove ligaške titule i trofeje na klupskoj domaćoj i međunarodnoj sceni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pet ključnih odlazaka isplanirano je za kraj tekuće sezone, ali ono što je izvjesno, bit će i novih dolazaka. Najveća želja svih je Kylian Mbappe, koji je bio dosta puta blizu potpisa za Real, ali je i dalje u Parizu.

Mbappe postaje slobodan igrač na kraju sezone, ali i dalje nije potpisao novi ugovor s PSG-om. Osim Reala, igrača pokušava dovesti i Liverpool, posebno sada kada je postalo jasno da bi mogao prodati Mohameda Salaha za rekordnih 250 miliona eura saudijskom Al-Ittihadu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi