Kad se inicijacija pretvori u koncert: Ovom čovjeku ni Balkanci ne mogu ništa, napravio je ludnicu

Fešta na večeri Villarreala

Kad se inicijacija pretvori u koncert: Ovom čovjeku ni Balkanci ne mogu ništa, napravio je ludnicu

Endin Čaušević

Kada novi fudbaler potpiše za neki klub tradicija nalaže da u sklopu inicijacije pred novim saigračima otpjeva neku pjesmu po svom izboru, a prethodnih godina smo se nagledali zaista svakakvih izdanja. Međutim, sve to pada u zaborav nakon Bena Breretona Diaza koji je nedavno potpisao za Villarreal, a na inicijaciji je napravi feštu za pamćenje.

Diaz je ponikao u Manchester Unitedu i cijelu dosadašnju karijeri proveo je u Engleskoj, a nastupao je za Nottingham Forest i Blacburn iz kojeg je upravo stigao u Villarreal kao slobodan igrač.

Ovaj 24-godišnji ofanzivac sa Žutom podmornicom potpisao je ugovor do ljeta 2027. godine, te se već nalazi na pripremama Villarreala za novu sezonu.

No, kako to tradicija već nalaže i Diaz je morao imati inicijaciju i zapjevati pred novim saigračima, ali niko ni slutio nije kakvu ludnicu sprema ovaj Čileanac.

On je uzeo mikrofon u ruke i izabrao je pjesmu Neila Diamonda - "Sweet Carloline" ne sluteći da većina igrača španskog kluba tu pjesmu dobro zna.

Oglasi

Diaz je napravio fantastičnu atmosferu, a kada je počeo pjevati refren nastala je prava ludnica.

Ostali igrači Villarreala su s njim pjevali u glas, a pojedini su se čak počeli penjati na stolove. Na kraju je i Diaz skinuo majicu i pjesmu do kraja odradio vrhunski.

Video koji je Villarreal objavio na društvenim mrežama oduševio je javnost, a mnogi su poručili da je bez dileme ovo najbolja incijacija jednog fudbalera ikad.

Prije su obično Balkanci tu dominirali pjesmama s naših prostora, no Diaz je sada svima zadao ozbiljnu zadaću koju neće biti lako nadmašiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, on je igrao za omladinske selekcije Engleske, ali se odlučio da nastupa za Čile za koji je debitovao prije dvije godine, te je već odigrao 21 utakmicu i zabio je sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi