Izašao iz svlačionice, krenuo da uđe u bus i vidio da je parking prazan: "Zaboravili su me..."

Otišli bez njega sa stadiona

Izašao iz svlačionice, krenuo da uđe u bus i vidio da je parking prazan: "Zaboravili su me..."

E. Čaušević

Ajaccio je sinoć doživio težak poraz od Lensa (3:0) u meču 37. kola francuske Ligue 1, a već je jasno da ćemo ovaj klub od naredne sezone gledati u nižem rangu. Koliko su "pogubljeni" u ovom klubu najbolje je pokazala scena nakon sinoćnjeg meča kada su zaboravili jednog od svojih igrača na stadionu.

Lens je pred svojim navijačima uspio ubjedljivo sa 3:0 da pobijedi Ajaccio, ali im to nije bilo dovoljno da ostanu u utrci za titulu prvaka Francuske jer je PSG-u bio dovoljan bod u Strasbourgu da odbrani naslov prvaka.

Domaći tim pitanje pobjednika riješio je već nakon 35 minuta meča kada je vodio sa 3:0. Golove su zabili Machado, Thomasson i Openda.

Međutim, nakon utakmice na stadionu Bollaert-Delelis u centru pažnje našao se gostujući tim jer su napravili nevjerovatan propust prilikom napuštanja parkinga.

Naime, autobus gostujućeg tima bio je parkiran na parkingu ispred stadiona, a igrači ovog tima su brzo nakon utakmice uspjeli da završe sve što su trebali i uđu u bus nakon čega je on krenuo put Ajjacioa.

No, samo pet minuta kasnije nakon što je autobus napustio stadion desila se situacija o kojoj jutros bruji Francuska.

Oglasi

Jedan od igrača gostujućeg kluba izašao je iz svlačionice nakon utakmice i krenuo prema autobusu, ali kada je izašao na parking šokirao se jer je shvatio da autobusa i njegovih saigrača uopšte nema.

Riječ je o Benu Hamedu Toureu koji se nešto duže zadržao u svlačionici, a očito u autobusu nisu shvatili da on nije s njima, te su se uputili prema kući.

Kada je Toure izašao na parking shvatio je šta se desilo, a samo je kratko nakon toga prokomentarisao: "Zaboravili su me".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toure je nakon toga kontaktirao svoje saigrače da im objasni šta se desilo, a francuski mediji pišu da je neko iz domaćeg tima odlučio svojim automobilom da odveze ovog igrača do mjesta gdje ga je čekao timski autobus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije