Danac prvi dan u Juventusu doživio šok: Ušao sam u kafić i vidio Buffona i Pirla kako puše cigarete

Bendtner uživao u Italiji

Danac prvi dan u Juventusu doživio šok: Ušao sam u kafić i vidio Buffona i Pirla kako puše cigarete

E. Čaušević

Nicklas Bendtner svojevremeno je bio velika nada Arsenala, ali nikada nije do kraja ispunio svoj potencijal.

Bendtner je bio poznat po skandalima van terena koji su na kraju odveli njegovu karijeru u nekom drugom pravcu. Ovaj Danac nedavno je završio svoju karijeru iako ima tek 32 godine jer nije mogao da pronađe novi klub.

U svojoj karijeri je promijenio mnogo timova, a čak je jednu sezonu proveo u Juventusu. Tada je u Staroj dami igrao kao posuđen igrač Arsenala i htio je ostati, ali londonski klub ga nije pustio.

Danac je otkrio da je prvi dan u Juventusu nešto što nikada neće zaboraviti jer kada je ušao u svlačionicu nije zatekao nikog od igrača. No, krenuo je u potragu i našao ih na zanimljivom mjestu.

"Bio sam u toaletu i nisam mogao nikoga da nađem od igrača što je bilo malo čudno. To je bio moj prvi dan u klubu i mislio sam da su svi već u svlačionici. Onda sam otišao u kafić koji je tu u sklopu trening centra i tu je bilo deset ili 12 igrača Juventusa", priča Bendtner i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sjedili su uživali u kafi i cigaretama i jednostavno pričalo i svemu. Bilo mi je to malo čudno jer znam kako u Arsenalu tretiraju momke koji puše. Ovdje je bila skroz druga priča i niko se uopšte nije krio. Igrači poput Buffona i Pirla nikada nisu krili da puše cigarete jer su na terenu bili pravi profesionalci i to im niko nije zamjerao".

"Sjećam se sage oko Balotellija u Manchester Cityju kada su ka uhvatili s cigaretom u toaletu nakon utakmice i od toga su engleski mediji napravili neviđen skandal kao da je to neki zločin. Situacija u Juventusu mi je otvorila oči i pokazala da je sve to normalno".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Vrana
Ma pusti ti italiju, od tolikog naroda sto tu zive, nemaju mocne igrace, pa im trebaju igraci poput balotellija xD
0 11
BlueBoys
Kako bi se kod nas sokirao od baklave i tulumbe tek ..:D
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi